Οι δύο αλλοδαποί έπεσαν σε μπλόκο που στήνουν καθημερινά οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. στη νέα εθνική οδό Πατρών– Πύργου
Μάνος Τσαγκαράκης
Έβγαλε πάλι «λαγό» το μπλόκο που στήνουν καθημερινά οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. στη νέα εθνική οδό Πατρών– Πύργου, στο ύψος της κοινότητας Αρετή, καθώς στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί από το Μπανγκλαντές βρέθηκαν λαθραίος καπνός και πλήθος κάρτες τηλεφωνίας!
Όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τους δυο Ασιάτες ηλικίας 34 και 33 χρόνων, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τους βρήκαν κρυμμένες 40 συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους δύο κιλών, αλλά και 20 κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας για τις οποίες οι επιβάτες δεν αποκάλυψαν πώς τις προμηθεύτηκαν και εκτιμάται ότι ήταν κλεμμένες και θα τις πωλούσαν σε μετανάστες.
Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν, ο αδασμολόγητος καπνός εστάλη στο αρμόδιο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, ενώ οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.