Μοιραίο στάθηκε το τελευταίο μεθύσι για έναν 66χρονο Έλληνα οδηγό που σταμάτησαν οι αστυνομικοί της Τροχαίας κοντά στο Λιμεναρχείο Λευκάδας για να του κάνουν αλκοτέστ καθώς, λίγη ώρα αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η πρώτη ένδειξη στο αλκοολόμετρο έδειξε 0,81 mg οινοπνεύματος ανά λίτρο αίματος, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό. Ώσπου να περάσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να υποβληθεί σε δεύτερη μέτρηση, έπιασε καταρρακτώδης βροχή και οι αστυνομικοί του πρότειναν να πάνε στο τμήμα που βρίσκεται κοντά στο σημείο.
Όμως, μόλις έφτασαν, ο άτυχος 66χρονος έχασε τις αισθήσεις του και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Λευκάδας. Οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να τον συνεφέρουν, όμως παρά τις προσπάθειές τους κατέληξε, πιθανότατα λόγω καρδιολογικού προβλήματος.
Η νεκροτομή θα καταδείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του.
Ο σύγχρονος maritime professional διαχειρίζεται υπερσύγχρονα πλοία, διεθνή πληρώματα και διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις. Ποια εκπαίδευση σε προετοιμάζει πραγματικά για αυτόν τον κόσμο;
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.