Στους «LATimes» οι αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για τους τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Στους «LATimes» οι αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για τους τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Ελληνας αξιωματούχος επιβεβαιώνει την απειλή, τονίζει ότι η χώρα μας είναι σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης και σε στενή επαφή με ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία

Στους «LATimes» οι αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για τους τζιχαντιστές στην Ελλάδα
Μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» ότι οι τζιχαντιστές έβαλαν την  Ελλάδα στο χάρτη του Ισλάμ οι «Los Angeles Times»
αναφέρθηκαν με εκτενές ρεπορτάζ στο θέμα.

H Υπηρεσία Πληροφοριών στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε «κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης» για ύποπτους μαχητές που διατηρούν στενές σχέσεις με ακραίους ισλαμιστές. Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει ότι τουλάχιστον έξι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν μπει στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες.

Κλείσιμο
Υποστηρίζει δε ότι οι τζιχαντιστές θα προβούν σε αντίποινα για τις αυξημένες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ και τις πιθανές απεργίες στη Συρία.

«Το επίπεδο απειλής στην Ελλάδα είναι σχετικά χαμηλό, διότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις που να επαληθεύουν ότι ενεργά κύτταρα του ISIS ή ομάδες του έχουν αποσχιστεί στο εσωτερικό της χώρας», δήλωσε ανώτερος Ελληνας αξιωματούχος και συνέχισε: «Είμαστε, όμως, σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης και δουλεύουμε στην ανταλλαγή πληροφοριών που λαμβάνουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες υψηλού κινδύνου».

Ο αξιωματούχος ο οποίος ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του -διότι το θέμα είναι πολύ λεπτό και ιδιαίτερων χειρισμών- δεν ήθελε να επεκταθεί περισσότερο. Δεν απάντησε στο αν έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα συλλήψεων για τους ισλαμιστές μαχητές.

Οι ειδικοί λένε ότι η Ελλάδα είναι σφηνωμένη μεταξύ της Δύσης και του βασιλείου του Ισλάμ και θα μπορούσε να γίνει ένας αγωγός για ρίζες που ταξιδεύουν αλλού στην Ευρώπη.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης