Μάνη: Τους γνώρισαν στα γυμναστήρια, τους σκότωσαν σε μια χαράδρα

Μάνη: Τους γνώρισαν στα γυμναστήρια, τους σκότωσαν σε μια χαράδρα

Για 800 ευρώ δύο μαθητές έγιναν δολοφόνοι - Τη Δευτέρα θα δώσουν απαντήσεις στα πώς και τα γιατί του διπλού φονικού - Οι κινήσεις τους δείχνουν ότι είχαν σκεφτεί καλα την πράξη τους - «Έκαψαν τα κινητά τους και μετά έπεσαν για ύπνο» λένε αστυνομικές πηγές

Μάνη: Τους γνώρισαν στα γυμναστήρια, τους σκότωσαν σε μια χαράδρα
Συμπληρώματα διατροφής, γυμναστική, bodybuilding, συναλλαγές χρημάτων και όπλα είναι ορισμένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την τραγωδία με «πρωταγωνιστές» δράστες δύο 18χρονους και θύματα έναν 26χρονο και έναν 25χρονο στη Μάνη.

Ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκαν οι δύο 18χρονοι που ομολόγησαν ότι μέσα σε μια νύχτα έγιναν δολοφόνοι λίγους μήνες μετά την αποφοίτηση τους από το Λύκειο της Καλαμάτας, προσπάθησε σε μια πρώτη φιλική κουβέντα που είχε μαζί τους να αποκρυπτογραφήσει τα πώς και τα γιατί αυτού του διπλού φονικού.

Κλείσιμο


Ό,τι κι αν συνέβη σχετικά με τα 800 ευρώ που οι δύο 18χρονοι είχαν δώσει στον 25χρονο Κωνσταντίνο Σγούρο, αυτό που έχει προβληματίσει τους πάντες είναι ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν ο Παναγιώτης Μήτσος και ο Νίκος Μοσχανδρέου καθώς δίνει την αίσθηση ότι ήταν αποφασισμένοι να κάνουν όσα έκαναν αφού μετά το φονικό προσπάθησαν επιμελώς να κρύψουν τα ίχνη της αποτρόπαιας πράξης τους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν μάλιστα πως οι δύο νεαροί «έκαψαν τα κινητά τους έπειτα από το διπλό φονικό και έπεσαν για ύπνο. Συνέχισαν την επόμενη ημέρα τη ζωή τους κανονικά, σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό».



Περισσότερο φως στην ιστορία που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Καλαμάτας αναμένεται να πέσει την Δευτέρα όταν οι δύο συμμαθητές και συνοδοιπόροι στη γυμναστική - εκεί όπου γνώρισαν και τα θύματά τους - θα περάσουν ξανά την πόρτα του ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις.

Και οι δύο αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Το χρονικό του φονικού

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης όταν τα θύματα συναντήθηκαν κοντά στη Μικρή Μαντίνεια Μεσσηνίας με τους δράστες, για να διευθετήσουν τις οικονομικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους.

Οι δύο 18χρονοι είχαν πάει στο σημείο με φορτηγό όχημα αγροτικού τύπου, ιδιοκτησίας του πατέρα ενός εκ των δύο.

Όμως, στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι ήθελε να δείξει στα θύματα ένα γρήγορο αυτοκίνητο καθώς γνώριζε την αγάπη του Σγούρου για τα αυτοκίνητα αυτά, ο 18χρονος που είχε την οικονομική διαφορά, τους έπεισε και κατευθύνθηκαν προς την επαρχιακή οδό Αλτομιρών - Πηγαδίων του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Έπειτα από διαδρομή 18 χιλιομέτρων περίπου και αφού έφτασαν σε ερημικό σημείο που υποτίθεται ότι βρισκόταν το αυτοκίνητο, κατέβηκαν από τα οχήματά τους.

Εκεί ήταν που ο δεύτερος 18χρονος πυροβόλησε τα θύματα με κυνηγετικό όπλο, ενώ μετά τους φόνους, οι Μήτσος και Μοσχανδρέου μετέφεραν τη μηχανή των νεκρών σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου την Καλαμάτα ενώ για να κρύψουν ακόμα περισσότερο τα ίχνη τους αποφάσισαν να πετάξουν τα τσαντάκια μέσης του Σγούρο και του Κομμάτη σε κάδοαπορριμμάτων.


 










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης