Το βραβείο Άντερσεν κέρδισε ο Χαρούκι Μουρακάμι

Το βραβείο Άντερσεν κέρδισε ο Χαρούκι Μουρακάμι

Μπορεί να έχασε το Σουηδικό Νόμπελ αλλά κέρδισε το Δανέζικο Αντερσεν ο Ιάπωνας συγγραφέας

Το βραβείο Άντερσεν κέρδισε ο Χαρούκι Μουρακάμι
Ο Ιάπωνας συγγραφέας Χαρούκι Μουρακάμι έλαβε την κορυφαία λογοτεχνική διάκριση της Δανίας, το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ακολουθώντας τα βήματα συγγραφέων όπως η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και ο Σαλμάν Ρούσντι.

Το βραβείο, που πήρε το όνομά του από τον παγκοσμίου φήμης συγγραφέα παραμυθιών, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 67.000 ευρώ.

Η επιτροπή τίμησε την «τολμηρή μείξη κλασικής αφήγησης, ποπ κουλτούρας, ιαπωνικής παράδοσης ονειρικού ρεαλισμού και φιλοσοφικού στοχασμού» του Μουρακάμι.

Ο εξηνταεξάχρονος συγγραφέας, του οποίου τα βιβλία έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα, έχει φανατικούς θαυμαστές που αγαπούν τις περίπλοκες ιστορίες του για την παράνοια και τη μοναξιά της σύγχρονης ζωής, τις οποίες διανθίζει με αναφορές στην ποπ κουλτούρα.

Κλείσιμο
Έχει επανειλημμένα προταθεί για το Βραβείο Νομπέλ και έχει λάβει ήδη πολλά σημαντικά βραβεία, όπως το Φραντς Κάφκα το 2006.

Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα στη γενέτειρα του Άντερσεν, το Όντενσε, τον Οκτώβριο του 2016.

Το βραβείο έχει απονεμηθεί στον Πάουλο Κοέλο το 2007, στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ το 2010, στην Ιζαμπέλ Αλιέντε το 2012 και στον Σαλμάν Ρούσντι το 2014.

Τα βιβλία του συγγραφέα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Ο απόλυτος τεχνολογικός σου σύμμαχος για μια on the go εξελιγμένη καθημερινότητα

Δείτε Επίσης