Το 4o Πανόραμα της Ελληνικής Τζαζ φιλοξενείται στην “Στέγη”

Το 4o Πανόραμα της Ελληνικής Τζαζ φιλοξενείται στην “Στέγη”

Όλες οι τάσεις της σύγχρονης τζαζ σε ένα μουσικό τριήμερο που φιλοξενείται στη “Στέγη” και δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες τζαζίστες να αυτοσχεδιάσουν επί σκηνής

Το 4o Πανόραμα της Ελληνικής Τζαζ φιλοξενείται στην “Στέγη”
Η σύγχρονη ελληνική τζαζ σκηνή εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα αξιόλογα σχήματα και το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ - New Generation 4- παρουσιάζει αντιπροσωπευτικό δείγμα από αυτό το ενδιαφέρον δυναμικό, για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου 2017. Από τους συμμετέχοντες, ο Γιώργος Κωστόπουλος διερευνά τη σχέση του πειραματισμού με το mainstream, με ευφάνταστα αποτελέσματα, χωρίς κλισέ και στερεότυπα. Οι Groove Elation Project... γκρουβάρουν ακατάπαυστα, αλλά με φαντασία και τόλμη. Ο Αντρέας Παπαγιαννακόπουλος, με το Leoforio του, φτιάχνει μουσικά τοπία που θέλουν να αποτυπώσουν τη «μνήμη» ενός βλέμματος μέσα από το τζάμι λεωφορείου!

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κλείσιμο
Ο Γιώργος Κωστόπουλος με το σεξτέτο του
Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00

Ο Γιώργος Κωστόπουλος, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πολύ καλές μουσικές σπουδές στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, έρχεται με το σεξτέτο του στη “Στέγη”, για να αποδείξει και ζωντανά αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς στο άκουσμα του πρώτου του δίσκου, "Last Trip to the Moon", ότι δηλαδή ξέρει να κινείται, συνθετικά και σολιστικά, με άνεση και φαντασία τόσο στα βαθιά νερά της αφροαμερικανικής παράδοσης, όσο και σε σύγχρονες μουσικές κατευθύνσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια στέρεα και γοητευτική ισορροπία ανάμεσα στο «παλιό» και το καινούριο, το κλασικό και το πειραματικό. Ένα εξόχως ενδιαφέρον και δημιουργικό σεξτέτο. 

Groove Elation Project
Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00

Το σχήμα των Groove Elation Project αποτελεί μια καινούρια πρόταση στο χώρο της ελληνικής τζαζ σκηνής. Πρόκειται για ένα μείγμα στοιχείων nu-jazz, latin, future funk και electro, μέσα από ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και φρέσκο ήχο ,που ξαφνιάζει ευχάριστα το αυτί του ακροατή. Οραματιστές του πρότζεκτ, αλλά και δημιουργοί των πρωτότυπων συνθέσεων του, είναι ο Γιώργος Μουτάφης (όργανο, συνθέσεις, παραγωγή, ενορχήστρωση) και η Κυριακή Βιδάλη (ηλεκτρική κιθάρα, συνθέσεις, παραγωγή). Το σχήμα, που δείχνει «γεννημένο» για συναυλίες, έχει ήδη στο ενεργητικό του ένα ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο, που φέρει τον τίτλο "Between Realities". 

“Leoforio” / Andreas Papagiannakopoulos
Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00

Το “Leoforio” είναι το πρότζεκτ του κιθαρίστα Ανδρέα Παπαγιαννακόπουλου, το οποίο δημιούργησε παρέα με τον Θάνο Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα και τον Κωνσταντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο. Πρόκειται για πρωτότυπες συνθέσεις του Παπαγιαννακόπουλου, με βασικές επιρροές από την αμερικανική και ευρωπαϊκή τζαζ, καθώς και από την ηλεκτρονική και ψυχεδελική μουσική.

Το "Leoforio" είναι το όχημα στο οποίο επιβιβάζονται οι τρεις μουσικοί αναζητώντας νέες διαδρομές έκφρασης, ενώ παράλληλα αυτοσχεδιάζουν δημιουργώντας μουσική για ένα ατέρμονο ταξίδι.

Ο ίδιος ο Παπαγιαννακόπουλος μας είπε χαρακτηριστικά: «Πριν από περίπου πέντε χρόνια, βρέθηκε στα χέρια μου η φωτογραφία του εξωφύλλου, του (εκτός των άλλων) φωτογράφου Αντώνη Ζήβα. Αυτή η φωτογραφία ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί ένα μουσικό τρίο (κιθάρα, κοντραμπάσο, τύμπανα) και, κάτω από τον τίτλο “Leoforio”, να δουλέψουμε ομαδικά προσωπικές μου συνθέσεις».

Tέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το Drambuie είναι χορηγός στο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ και θα βρίσκεται στη Στέγη για να προσφέρει μοναδικά cocktails από τις 20:30. Εσείς, θα λείπετε;

info
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 900 5800
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης