Γλυκό μάμπο στη Στέγη

Γλυκό μάμπο στη Στέγη

Το Sweet Mambo της Πίνα Μπάους φιλοξενείται στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου

Γλυκό μάμπο στη Στέγη
Εσείς ξέρετε πώς χορεύονται η γοητεία και η πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων; Η θρυλική χορογράφος Πίνα Μπάους, δημιουργεί στο προτελευταίο της έργο ένα αξέχαστο σύμπαν, που περιλαμβάνει γυναίκες με μεταξωτές τουαλέτες και άντρες με βραδινά κοστούμια, να λικνίζονται αρμονικά με μουσικές συνθέσεις που καλύπτουν ένα φάσμα από τους Portishead μέχρι τη Νίνα Σιμόν και από τον Τομ Γουέιτς μέχρι τον Ρουίτσι Σακαμότο.

Η Πίνα Μπάους, η μεγάλη κυρία του γερμανικού χοροθεάτρου, δεν είναι πια μαζί μας, αλλά τα έργα της εξακολουθούν να μας ταξιδεύουν σε κόσμους όπου όλοι αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας.

Κλείσιμο
Ποιητικό, διαχρονικό, κομψό και εύγλωττο χαρακτήρισαν οι κριτικοί το προτελευταίο έργο (2008) της θρυλικής χορογράφου, που διέρρηξε τα όρια μεταξύ χορού και θεάτρου και επηρέασε καταλυτικά την πορεία του ευρωπαϊκού χορού. Στο "Sweet Mambo", που παρουσιάζεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου, έξι γυναίκες και τρεις άντρες εμφανίζονται και εξαφανίζονται μέσα σε ένα υποβλητικό τοπίο ατελείωτων μέτρων αέρινου υφάσματος. Επικοινωνούν μέσα από την επιθυμία και το φόβο, το γέλιο και την οδύνη, τη μοναξιά και την τρυφερότητα.

Στο ξεχωριστό αυτό σύμπαν που δημιουργεί η Πίνα Μπάους, η γραμμική αφήγηση είναι περιττή και οι ερωτήσεις έχουν μεγαλύτερη σημασία από τις απαντήσεις. Όλα είναι πιθανά και όλα συνυπάρχουν σε αυτό το κολάζ της ανθρώπινης εμπειρίας. Πρόκειται για ένα σύμπαν παράλογο και τρυφερό, βίαιο και συνάμα μελαγχολικό. Μικρές καθημερινές ιστορίες, μια σύντομη εξομολόγηση, μια αδιόρατη χειρονομία, ένα χαρούμενο γέλιο, ένας πνιγμένος λυγμός. Και, μέσα στην απουσία της, η μεγάλη χορογράφος μάς κλείνει το μάτι και μας παροτρύνει να εξερευνήσουμε και να αγκαλιάσουμε την πολυπλοκότητα της ύπαρξής μας...

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα
3 έως 6 Νοεμβρίου 2016, και ώρα 20.30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 900 5800
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης