Marauder: Τα κλασικά δεν χάνονται ποτέ....

Marauder: Τα κλασικά δεν χάνονται ποτέ....

Η ελληνική heavy metal μπάντα ανέβηκε στη σκηνή του The Crow και χάρισε επικές στιγμές

Marauder: Τα κλασικά δεν χάνονται ποτέ....
Το μενού του βραδιού της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου περιλάμβανε ένα ενδιαφέρον live - που δεν ήταν οι Editors. Ήταν η συναυλία στο The Crow μίας heavy metal μπάντας που γνώρισα όταν κάποια στιγμή στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 της έστειλα γράμμα -τότε νομίζαμε ότι υπολογιστές είχε μόνο η NASA- για να μου στείλει το πρώτο της album, το Sense of Metal. Πρόκειται, λοιπόν, για τους Marauder, μία ελληνική heavy metal μπάντα που για τρεις δεκαετίες με συνέπεια, δημιουργική διάθεση, όρεξη, πάθος, αλλά και προσήλωση συνεχίζει να δημιουργεί δίσκους και να ανεβαίνει στη σκηνή, κινούμενη στο χώρο του κλασσικού, με αρκετά επικά στοιχεία, heavy metal. Άλλωστε, με το κομμάτι τους “Classics never die”, άνοιξαν τη συναυλία της Παρασκευής, υποδηλώνοντας την προσήλωσή τους τόσο στον κλασικό ήχο τους (ο οποίος, φυσικά, και εμπλουτίζεται και εξελίσσεται), όσο και στο attitude τους, το οποίο και τους έχει καθιερώσει στην ελληνική σκηνή όλα αυτά τα χρόνια.

Τα κομμάτια που ακολούθησαν αποζημίωσαν τους φανατικούς (αν κρίνουμε από τη μουσική εμπειρία στις άσπρες τρίχες) φίλους του συγκροτήματος που έδωσαν το παρόν στο live. Έτσι, ακούστηκαν κομμάτια τόσο από το επικό, σε όρους θεματικής αλλά και μουσικής σημασίας, «1821», όπως το “The Greek Revolution begins” και το “The return of the warrior”, από το “Life?”, όπως το “Defenders”, από το “Face The mirror”, όπως το ομώνυμο, από το “Elegy of blood”, όπως το “Alexander”, και άλλες δουλειές τους, έχοντας στα φωνητικά για πρώτη φορά τον Νίκο Αντωνογιαννάκη.

Κλείσιμο
Φυσικά, ακούστηκαν κομμάτια και από τον επερχόμενο δίσκο του συγκροτήματος, ο οποίος θα τιτλοφορείται “Bullethead”, θα υπογραμμίζει το διαχρονικό attitude και την όρεξη της μπάντας να πορεύεται σε κλασικά -pure- heavy metal μονοπάτια, και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016, αφού ολοκληρωθεί η μίξη και το mastering που λαμβάνει χώρα κάπου στη Γερμανία.
Με αφετηρία, συνεπώς, το νέο άλμπουμ, αναμένουμε να ξαναδούμε σύντομα τους Marauder επί σκηνής, απολαμβάνοντας αυτό τον ωμό, αλλά και, συνάμα, επικό heavy ήχο που το κιθαριστικό δίδυμο Aνδρέα Τσαούση – Γιώργο Σοφρονά έχει καθιερώσει και εξελίξει με ιδιαίτερη ποιότητα και πάθος στην ελληνική σκηνή, καθιστώντας την μπάντα σημείο αναφοράς του ελληνικού heavy metal. Τα λέμε, λοιπόν, στο επόμενο live των Marauder, όπου, παράλληλα με τα άλλα κομμάτια τους, ευελπιστώ να ακούσω και το “Born again”, μιας και τα κλασικά δεν χάνονται ποτέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης