Στην κορυφή του Ολύμπου

Στην κορυφή του Ολύμπου

Πώς οι εναερίτες της OTE-COSMOTE ζουν μια εμπειρία εκπαίδευσης που τους βοηθά να καταλάβουν τα όριά τους

Στην κορυφή του Ολύμπου
Κάθε φορά που περπατάς αμέριμνος στον δρόμο και μιλάς στο κινητό σου τηλέφωνο, κάποιος έχει δουλέψει στο παρασκήνιο ώστε να απολαύσεις αμέριμνος την υπηρεσία. Μεταξύ αυτών των… αθόρυβων εργατών συγκαταλέγονται και οι εναερίτες της OTE-COSMOTE που η δουλειά τους τους φέρνει αντιμέτωπους με ιδιαίτερα δύσκολες προκλήσεις. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν πραγματοποιήθηκε στον Όλυμπο ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους.

Κλείσιμο


Οι εναερίτες βρέθηκαν στο Λιτόχωρο Πιερίας, που αποτέλεσε τη βάση τους πριν την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας. Εκεί συναντήθηκαν με τον Άρη Θεοδωρόπουλο, έναν από τους πρώτους και πιο αναγνωρισμένους επαγγελματίες εκπαιδευτές ορειβασίας και αναρρίχησης με εκτεταμένη δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας και στόχος της είναι να παρέχει όχι μόνο γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και μια συνολική εμπειρία επίτευξης στόχων, ομαδικότητας και συναδελφικότητας.



Η ημέρα ξεκίνησε με σεμινάριο σε θέματα υγείας και ασφάλειας, ενώ δόθηκαν χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων και τη διέλευση από δύσβατες περιοχές, τόσο για την αποφυγή ατυχημάτων, όσο και για την αντιμετώπισή τους. Το πρώτο σκέλος της ανάβασης περιελάμβανε πεζοπορία έως τα 2.700 μέτρα περίπου, όπου έγινε διανυκτέρευση στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκαλος». Την επόμενη ημέρα ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος, με την αναρρίχηση στην κορυφή του Ολύμπου, στα 2.917 μέτρα και την κατάβαση για την επιστροφή. Το τρίτο και τελευταίο σκέλος πραγματοποιήθηκε στον Πλαταμώνα, όπου οι εναερίτες τεχνικοί του ΟΤΕ και της COSMOTE εκπαιδεύτηκαν σε περιστατικά διάσωσης σε περίπτωση ατυχήματος.



Οι δυσκολίες πρόσβασης μέσα από λίμνες, ποτάμια και δάση και οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες στα ορεινά, όπου βρίσκονται πολλοί σταθμοί βάσης σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και επιβάλλουν τακτικές εκπαιδεύσεις σε δύσβατες περιοχές. Περιγράφοντας την εμπειρία συμμετοχής του, ο εναερίτης Σήφης Παπακώστας υποστήριξε πως «ήταν μια μοναδική εμπειρία μεταξύ συναδέλφων. Το σημαντικότερο, όμως, στοιχείο είναι πως σε βάζει να καταλάβεις ποια είναι τα όριά σου».



Πώς νοιώθουν άραγε όσοι κάνουν μια τέτοια δουλειά, τόσο διαφορετική από τις δικές μας και σίγουρα πιο απαιτητική σε σωματικό σθένος και αντοχές; Η απάντηση του Σήφη ήταν αφοπλιστική, δείχνοντας το πάθος που διαθέτουν οι εναερίτες για το ιδιαίτερο επάγγελμά τους: «Η πιο δύσκολη ειδικότητα στον ΟΤΕ είναι η δουλειά γραφείου». Οι τεχνικοί φροντίζουν καθημερινά για την απρόσκοπτη επικοινωνία μας, ακόμα και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες. Διαθέτουν την απαραίτητη κατάρτιση, την εκπαίδευση, τον κατάλληλο εξοπλισμό και την κατάλληλη εμπειρία για να διορθώσουν κάθε βλάβη, όσο δύσκολη κι αν είναι, όσο μακριά κι αν βρίσκεται, ανεξάρτητα από την ημέρα και την ώρα που εκδηλώθηκε. Αυτή είναι η δουλειά τους και την απολαμβάνουν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης