Η Εύα Μέντες είναι η... real housewife
arthrou-mendes

Η Εύα Μέντες είναι η... real housewife

Η πρώην κινηματογραφική σταρ αντάλλαξε με ευκολία το Χόλιγουντ με την οικογενειακή ευδαιμονία στο πλευρό του Ράιαν Γκόσλινγκ και εξελίχτηκε σε επιτυχημένη επιχειρηματία με έδρα το σπίτι της

Οι φανατικές φεμινίστριες ίσως ενοχλήθηκαν τα μάλα όταν η Εύα Μέντες εγκατέλειψε τη διόλου ευκαταφρόνητη καριέρα της στη μεγάλη οθόνη για να γίνει η καλή μητέρα που ονειρευόταν ο Ράιαν Γκόσλινγκ για τα παιδιά τους. Και παρότι ακούγεται μάλλον αναχρονιστικό μια επιτυχημένη επαγγελματίας να αφήνει πίσω της μια στρωμένη δουλειά για να στρώνει τα κρεβάτια στο σπίτι της -ακόμα κι αν είναι έπαυλη πολλών εκατομμυρίων-, αυτή ήταν η συμφωνία που είχαν κάνει από την αρχή της σχέσης τους και που εκείνη τήρησε χωρίς δεύτερη σκέψη όταν έφερε στον κόσμο την πρώτη κόρη τους, την 9χρονη σήμερα Εσμεράλντα Αμάντα. Εναν χρόνο αργότερα το οικογενειακό καρέ θα συμπληρωνόταν με την Αμάντα Λι. «Ηταν η πιο εύκολη απόφαση που πήρα ποτέ στη ζωή μου», εξήγησε πρόσφατα η Μέντες, που δεν δείχνει να νοσταλγεί καθόλου το Χόλιγουντ που άφησε πίσω της. Εξάλλου, βρήκε πολύ καλύτερα πράγματα να κάνει από το να διαβάζει σενάρια και να τρέχει σε γυρίσματα. Αυτά τα αφήνει για τον Γκόσλινγκ.



Εκείνη επέλεξε να προσθέτει τον οβολό της στο οικογενειακό κομπόδεμα χρυσοπουλώντας σφουγγαράκια καθαρισμού της εταιρείας Scura Style, της οποίας είναι συνιδιοκτήτρια και ambassador -το δε μότο της είναι «καθαρό σπίτι σημαίνει καθαρός εσωτερικός κόσμος»- και προμοτάροντας το πολυμορφικό δαχτυλίδι Havana Signet Flip Ring, του οποίου συνυπογράφει τον σχεδιασμό - γιατί στο κάτω-κάτω, νοικοκυροσύνη και θηλυκότητα μπορούν να περπατάνε χέρι-χέρι. Προσεχώς στον έτσι κι αλλιώς παχυλό τραπεζικό λογαριασμό του ζεύγους -ας είναι καλά και οι δυσθεώρητοι κινηματογραφικοί μισθοί του Γκόσλινγκ- θα προστεθούν και τα έσοδα από τις πωλήσεις του πρώτου παιδικού βιβλίου της, που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο με τίτλο «Desi, Mami and the Never-Ending Worries». Ναι, η ωραία Εύα μπορεί να παράτησε το Χόλιγουντ, αλλά όχι και τις φιλοδοξίες της. Απλώς φροντίζει να διευθύνει τις επιχειρήσεις της από το σπίτι, με την πλήρη υποστήριξη του υπερήφανου συμβίου της.



Κατά την ίδια, το μυστικό της επιτυχημένης σχέσης τους είναι ακριβώς αυτό: ότι στηρίζουν ο ένας τον άλλον - και ότι εκείνος έχει αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να ταΐζει την οικογένεια με νόστιμα φαγητά. «Είμαι άθλια μαγείρισσα. Δεν ξέρω ούτε να χτυπήσω αβγά για ομελέτα. Ευτυχώς μαγειρεύει ο άντρας μου και εγώ μετά καθαρίζω την κουζίνα. Είναι μια δίκαιη συμφωνία», έχει δηλώσει η Μέντες, προσθέτοντας και τις μαγειρικές δεξιότητες στο βιογραφικό του Αμερικανού σταρ. Αν το καλοσκεφτούμε, πάντως, η γνωριμία του Γκόσλινγκ και της Μέντες ήταν σχεδόν καρμική. Η συνάντηση που θα καθόριζε τη ζωή τους έγινε το 2012, στα γυρίσματα της ταινίας «Στο τέλος του δρόμου», όπου υποδύονταν δύο παλιούς εραστές που επανασυνδέθηκαν όταν ο ήρωας έμαθε ότι η πρώην αγαπημένη του είχε γεννήσει το παιδί τους. «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να κάνω παιδιά, αλλά όταν γνώρισα την Εύα συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να κάνω παιδιά χωρίς εκείνη. Υπήρχαν στιγμές στη διάρκεια της ταινίας που υποκρινόμασταν ότι ήμασταν οικογένεια και εγώ σκεφτόμουν ότι δεν ήθελα να υποκρίνομαι. Ηθελα να κάνω οικογένεια μαζί της», θα εξηγούσε ο Γκόσλινγκ στη συνέντευξή του στο «GQ» το 2023, σε μια από τις δεκάδες αναφορές του στη Μέντες, που ο ίδιος αποκαλεί χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος «γυναίκα της ζωής του».



Και η αλήθεια είναι ότι, παρότι από την αρχή της σχέσης τους φροντίζουν να κρατούν τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά από τον ιδιωτικό βίο τους, τόσο που μέχρι και τη γαμήλια τελετή τους το 2022 την είχαν φυλάξει σαν επτασφράγιστο μυστικό, και οι δύο ανταλλάζουν συχνά δημόσιες ερωτικές εξομολογήσεις είτε μέσω των συνεντεύξεών τους είτε μέσω του δικού της Instagram - ο Ράιαν απέχει από τα σόσιαλ μίντια, αλλά η Εύα είναι τόσο ενεργή που υπερκαλύπτει τη διαδικτυακή αποχή του.



Την περίοδο, για παράδειγμα, που ο Γκόσλινγκ γινόταν αντικείμενο κοροϊδίας και χλευασμού για τον ρόλο του Κεν στην ταινία «Barbie», η Μέντες είχε πάρει τοις μετρητοίς τον ρόλο της συνηγόρου του. «Καμαρώνω για τον άντρα μου», έγραφε στον ινσταγκραμικό λογαριασμό της. «Δέχτηκε πολλές επικρίσεις όταν πήρε τον ρόλο του Κεν. Τόσοι πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να τον κάνουν να ντραπεί γι’ αυτό. Και παρ’ όλα τα αρνητικά σχόλια και τον χλευασμό, εκείνος έπλασε έναν απολύτως αυθεντικό, διασκεδαστικό, σπαραξικάρδιο και τελικά εμβληματικό χαρακτήρα και τον πήγε μέχρι τα Οσκαρ. Οπότε είμαι παραπάνω από υπερήφανη που είμαι η Μπάρμπι αυτού του Κεν».



Και μπορεί η Μέντες να δηλώνει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο ότι είναι η μεγαλύτερη θαυμάστρια του Γκόσλινγκ σε όλη τη Γη, αλλά κι εκείνος φροντίζει με όποιον τρόπο μπορεί να βάζει το χεράκι του στην προώθηση των δικών της επαγγελματικών σχεδίων. Οχι, δεν διαφημίζει τα σφουγγαράκια καθαρισμού της Scura Style ούτε ποζάρει με το έξυπνο δαχτυλίδι που φοριέται έτσι κι αλλιώς. Υπάρχουν και κάποια όρια στα συζυγικά βάρη που μπορεί να σηκώσει κανείς. Ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου για τη νέα του ταινία «Ο κασκαντέρ», ο Γκόσλινγκ εμφανίστηκε με T-shirt που ανέγραφε φαρδιά πλατιά τον τίτλο του επερχόμενου βιβλίου της Μέντες. Εμμεση διαφήμιση ή αλλιώς άλλη μια απόδειξη της δέσμευσής τους να στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Κάπως έτσι χτίζονται οι καλές σχέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης