Ροδόνερο, το θαυματουργό!

Ροδόνερο, το θαυματουργό!

Δύο αδερφές γεννημένες στη Σόφια της Βουλγαρίας ανέλαβαν να μυήσουν τις Ελληνίδες στα μυστικά που κρύβει το ροδέλαιο

Ροδόνερο, το θαυματουργό!
Η Άννα
και η Νέλη Μάλλιου
Κλείσιμο
πριν δύο χρόνια, τον Μάρτιο του 2013, δημιούργησαν τη δική τους εταιρεία με την επωνυμία Anel Hermosa
, από τα αρχικά των μικρών τους ονομάτων και τη λέξη hermosa που σημαίνει στα ισπανικά «όμορφη». Και οι δύο έχουν σπουδές σχετικές με τη διοίκηση και έχουν δουλέψει στα τμήματα πωλήσεων και marketing φαρμακευτικών εταιρειών για αρκετά χρόνια. Αυτή τους την εμπειρία είναι που θέλησαν να αξιοποιήσουν όταν απολύθηκαν και αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν αυτόνομα.

«Η ιδέα για τη δραστηριότητά μας είχε αρχίσει να ωριμάζει περίπου ένα χρόνο πριν τις απολύσεις μας», δηλώνουν οι ίδιες και συνεχίζουν: «Ανέκαθεν χρησιμοποιούσαμε το φυσικό ροδόνερο
και καλλυντικά με ροδέλαιο Βουλγαρίας, τα οποία προμηθευόμασταν από τη Σόφια, την οποία επισκεπτόμαστε τακτικά λόγω της καταγωγής της μητέρας μας. Η ιδέα μας ξεκίνησε, λοιπόν, από το γεγονός ότι δεν υπήρχε φυσικό ροδόνερο στην Ελλάδα, με την έννοια του φυσικού αποστάγματος (διπλή απόσταξη από ροδέλαιο). Παράλληλα, παρατηρήσαμε την στροφή των καταναλωτών προς τα φυσικά προϊόντα και την ανάγκη των γυναικών μέσα στην κρίση για καλλυντικά υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές».



Η σειρά καλλυντικών Rose, που συνδυάζει τα παραπάνω στοιχεία, ενώ κυκλοφορούσε σε 40 χώρες ανά τον κόσμο, στην Ελλάδα, παρά τη γεωγραφική εγγύτητα, δεν είχε αντιπρόσωπο. Τα κορίτσια ήρθαν σε επαφή με το εργοστάσιο και, έτσι, ανέλαβαν την ανάπτυξη στην ελληνική αγορά. Έπειτα ακολούθησε μια σύντομη αλλά εντατική περίοδος προετοιμασίας, με τις πρώτες πωλήσεις να πραγματοποιούνται το καλοκαίρι του 2013 κυρίως σε φαρμακεία εκτός Αττικής και από το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου να βρίσκονται πια τα προϊόντα τους σε αρκετά σημεία της Αθήνας.

Όσον αφορά στην γκάμα των προϊόντων η εταιρεία ξεκίνησε με ελάχιστους κωδικούς, οχτώ στην αρχή, και αυτή τη στιγμή έχει εμπλουτίσει τη σειρά Rose με άλλους οχτώ κωδικούς. Η Rose της Anel Hermosa περιλαμβάνει φυσικό ροδόνερο σε 2 συσκευασίες, μπουκάλι και spray, κρέμα ημέρας, νύχτας, χεριών, μάσκα απολέπισης, μάσκα ενυδάτωσης, serum ματιών, γαλάκτωμα σώματος, αφρόλουτρο, σαμπουάν, έλαια για το σώμα και τα μαλλιά, αρωματικό σαπούνι και ένα σετ δώρου.

Από τα τέλη του 2014 η Anel Hermosa διαθέτει και μια δεύτερη σειρά καλλυντικών, τη σειρά Ikarov, η οποία είναι βασισμένη σε 100% καθαρά φυτικά και αιθέρια έλαια. Τα προϊόντα Ikarov αφορούν την περιποίηση προσώπου και σώματος με τη δύναμη της φύσης. Αποτελούνται από 27 κωδικούς και περιλαμβάνουν καθαρά φυτικά έλαια, όπως έλαιο argan, macadamia, αβοκάντο, αμυγδαλέλαιο, βερικοκέλαιο κ.α., καθώς και μίγματα φυτικών και αιθέριων ελαίων και βοτάνων για κυτταρίτιδα, αδυνάτισμα, μυοχαλαρωτικό μασάζ, ενισχυτικό μαλλιών και νυχιών, αντιγηραντική περιποίηση προσώπου κ.α. Η μέση τιμή των προϊόντων είναι τα 15 ευρώ.



Στην Ελλάδα τα προϊόντα έρχονται έτοιμα συσκευασμένα απευθείας από το εργοστάσιο στην Κοιλάδα των Ρόδων της Βουλγαρίας, όπως άλλωστε διατίθενται και στις υπόλοιπες 40 χώρες ανά τον κόσμο. «Υπάρχουν πολλοί παραγωγοί καλλυντικών με ροδέλαιο στη Βουλγαρία, αφού είναι εθνική βιομηχανία. Εμείς επιλέξαμε να συνεργαστούμε με το συγκεκριμένο εργοστάσιο (Bulgarian Rose Karlovo), το οποίο έχει ιστορία 65 ετών, διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας, συνοδεύει κάθε παρτίδα παραγωγής με χημική ανάλυση και συνεργάζεται με διεθνούς φήμης εταιρείες, όπως π.χ. Guerlain, στις οποίες διασφαλίζει το ροδέλαιο σαν πρώτη ύλη. Εδώ μπαίνουν οι σχετικές ετικέτες με την ελληνική μετάφραση και μετέπειτα τα προϊόντα διανέμονται στα φαρμακεία του δικτύου μας», διευκρινίζουν οι ίδιες.

Το ροδέλαιο είναι εθνικό προϊόν της Βουλγαρίας και το ακριβότερο και πιο περιζήτητο αιθέριο έλαιο ανά τον κόσμο. Η συγκομιδή αυτού του ρόδου γίνεται μία φορά το χρόνο, στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Τα ροδοπέταλα συλλέγονται με το χέρι την αυγή, όσο ακόμα είναι νωπά, ώστε να διατηρούνται όλες οι ευεργετικές ιδιότητες του ρόδου του δαμασκηνού. Είναι το κορυφαίο ροδέλαιο στον κόσμο, το μοναδικό με περισσότερα από 300 ενεργά συστατικά, ενώ αντίστοιχα το ροδέλαιο που προέρχεται από το Μαρόκο, την Τουρκία και το Ιράν δεν ξεπερνάει τα 200. Το παγκόσμιο ενδιαφέρον για αυτή την πανάκριβη πρώτη ύλη είναι μεγάλο και προέρχεται καταρχήν από τις επώνυμες εταιρίες αρωματοποιίας, από φαρμακοβιομηχανίες που το χρησιμοποιούν σε συμπληρώματα διατροφής καθώς και από επώνυμες βιομηχανίες καλλυντικών.

Τα προϊόντα της σειράς Anel Hermosa διατίθενται σε επιλεγμένα φαρμακεία στην Αττική και στην περιφέρεια, στα καταστήματα φαρμακευτικών καλλυντικών Carelab by attica στο Attica & Golden Hall, στα Factory Οutlet αεροδρομίου και Πειραιώς, και σαν exclusive σειρά καλλυντικών στα corner attica, famous brands & collezioni.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης