OsteoStrong: Ισχυρά οστά για μια καλύτερη ζωή

OsteoStrong: Ισχυρά οστά για μια καλύτερη ζωή

Η μέθοδος της OsteoStrong διακλαδίζεται ανά τον κόσμο για την καλύτερη υγεία 

osteostrong_australia
Μια καινούργια επιχείρηση πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες της στη Νότια Μελβούρνη και υπόσχεται καλύτερη υγεία με μια απλή και φυσική μέθοδο ενίσχυσης της οστικής πυκνότητας.

Η OsteoStrong της Αυστραλίας είναι το πρώτο κέντρο μιας επιχείρησης που ξεκίνησε πρόσφατα στην Αμερική και επεκτάθηκε και στην Ευρώπη. Στη χώρα μας, η OsteoStrong λειτουργεί ήδη ένα κέντρο στο Μαρούσι Αττικής (Σώρου 3-5, τηλ: 210 6179265), αλλά στα πλάνα της εταιρείας είναι να ανοίξει μέσα στο 2020 και στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο.

Η μέθοδος της OsteoStrong επιτρέπει την άσκηση μεγάλων φορτίων δύναμης σε οστά και αρθρώσεις, μεγαλύτερων από εκείνα που μπορούν να επιτευχθούν με το τρέξιμο, τα άλματα ή το jogging.

Σύμφωνα με τον Wutti Oparkcharoen, ιδιοκτήτη του κέντρου στη Μελβούρνη, επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι χρειάζεται να εφαρμοστούν δυνάμεις ισοδύναμες με 4,2 φορές το σωματικό βάρος του ανθρώπου, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η οστεογένεση στο ισχίο και το μηρό.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι ένας άνθρωπος βάρους 60 κιλών θα πρέπει να εφαρμόσει δυνάμεις ισοδύναμες με 250 κιλά στο κάτω μέρος του σώματός του, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με ασφάλεια με τις καθιερωμένες μεθόδους άσκησης όπως η άρση βαρών ή το τρέξιμο.

Ο κύριος Oparkcharoen ανέφερε στα «Docklands News» ότι τα μέλη της OsteoStrong μπορούν να πετύχουν την αύξηση της οστικής τους πυκνότητας μόνο με μία δεκάλεπτη συνεδρία την εβδομάδα.
Κλείσιμο
osteostrong_for_greece


«Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο», λέει. «Δεν υπάρχει ιδρώτας, δεν υπάρχει πόνος, μπορείς να έρθεις με τα καθημερινά σου ρούχα και να πετύχεις σημαντικά αποτελέσματα με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια».

Τέσσερα  ιδιόκτητα ρομποτικά μηχανήματα μυοσκελετικής ενδυνάμωσης αποτελούν την «καρδιά» της μεθόδου OsteoStrong. Το πρώτο αφορά στο άνω σκελετικό σύστημα, το δεύτερο στο κάτω (ισχίο και μηρό), το τρίτο στον πυρήνα (άνω λεκάνη και κάτω θωρακικό κλωβό) και το τέταρτο στη σπονδυλική στήλη και τη θέση ορθοστασίας.

Τα μηχανήματα αυτά είναι ειδικά κατασκευασμένα ώστε να επιτρέπουν στο χρήστη τους να ασκεί με ασφάλεια εκτεταμένες δυνάμεις σε σημεία – κλειδιά του μυοσκελετικού του συστήματος και έχουν σχεδιαστεί από τον διακεκριμένο biomedichal expert dr. John Jaquish, που ενδιαφέρθηκε ιδιαιτέρως για την οστική πυκνότητα όταν η μητέρα του διαγνώστηκε με οστεοπόρωση.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι οι αθλητές της ενόργανης έχουν τα πιο δυνατά οστά από όλους τους αθλητές, παρότι τα φορτία που αναπτύσσονται στις αρθρώσεις τους, συχνά, τους οδηγούν σε πρόωρη απόσυρση από το άθλημά τους.

«Έτσι, κατασκεύασε αυτά τα μηχανήματα προκειμένου να μιμηθεί αυτές τις προσκρούσεις, δίχως τους κινδύνους που τις συνοδεύουν», αναφέρει ο κος Oparkcharoen. «Για αυτό το λόγο ονομάζουμε τη μέθοδο «προσομοίωση υψηλής φόρτισης» που ενεργοποιεί την οστεογένεση και την ανάπλαση του οστού».

Η OsteoStrong, όπως αναφέρει, σε παγκόσμιο επίπεδο έχει μέλη ηλικίας από δέκα έως 95 ετών. Παράλληλα, σημειώνει ο Oparkcharoen, περίπου το 90% των μελών ανανεώνει τη συνδρομή του χρόνο με το χρόνο, καθώς η μέθοδος αποδίδει και είναι απολύτως συμβατή με το φορτωμένο πρόγραμμα της καθημερινότητάς τους.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι μετά την ηλικία των 30 ετών αρχίζουν να χάνουν ετησίως 2% από την οστική τους πυκνότητα, ενώ οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 5%. Κι επίσης δεν γνωρίζουν ότι το κεντρικό νευρικό μας σύστημα δεν επιτρέπει την ανάπτυξη του μυϊκού ιστού πέραν του σημείου που μπορεί να τον υποστηρίξει το σκελετικό σύστημα», λέει ο Witti.

«Καθώς μεγαλώνουμε και αποδυναμώνεται το σκελετικό μας σύστημα, αντίστοιχα αποδυναμώνεται και το μυϊκό μας σύστημα».

«Το κεντρικό νευρικό μας σύστημα είναι μια έξυπνη ομάδα μηχανικών που προσπαθεί διαρκώς να μας προστατεύσει. Δεν μπορείς να αναπτύξεις μυϊκή δύναμη τόσο μεγάλη που να μην μπορούν να την αντέξουν τα κόκαλά σου. Για να γίνει αντιληπτό αυτό: δεν μπορείς να βάλεις τη μηχανή μιας Ferrari στο καπώ ενός Toyota Corolla γιατί θα διαλυθεί το σασί».

«Αποδεχόμασταν ανέκαθεν ότι με την ηλικία θα χάνουμε δυνάμεις, αλλά τώρα, με την καινούργια τεχνολογία της OsteoStrong, είναι η πρώτη φορά στην ιστορίας της ανθρωπότητας, που μπορούμε να επιλέξουμε να μην χάσουμε τις δυνάμεις μας μεγαλώνοντας. Μπορούμε, πια, να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι αγαπάμε μεγαλώνοντας και να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας».

Ο κύριος Oparkcharoen επίσης αναφέρει ότι η OsteoStrong ενισχύει την ισορροπία, μειώνει τους πόνους στην πλάτη και τις αρθρώσεις και χαμηλώνει τις τιμές στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ.

«Αυτό που πετυχαίνουμε στην OsteoStrong είναι την ενίσχυση της μυϊκής πυκνότητας, παρά την αύξηση του μεγέθους του μυ. Όταν οι μυς μας είναι πιο πυκνοί μπορούν να απορροφήσουν μεγαλύτερες ποσότητες γλυκόζης».

«Έρευνες αποδεικνύουν ότι, όταν οι αρθρώσεις εκτίθενται σε σημαντικά φορτία, οι σύνδεσμοι και οι τένοντες γίνονται ισχυρότεροι. Μέλη από το εξωτερικό, που αντιμετώπιζαν έντονους πόνους στις αρθρώσεις τους ή οστεοαρθρίτιδα, σημειώνουν ότι μείωσαν σημαντικά ή εξολόθρευσαν ολοκληρωτικά τους πόνους».

Επίσης, η OsteoStrong βοήθησε επαγγελματίες αθλητές ενισχύοντας τη δύναμη, την ισχύ, την ευκινησία και την ισορροπία τους, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο τραυματισμού ισχυροποιώντας αρθρώσεις και οστά.

Η δοκιμή... που πείθει: Δοκιμάστε μια ΔΩΡΕΑΝ συνεδρία Osteostrong - Κλείσε τώρα το ραντεβού σου ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης