Τα μεγαλύτερα trends στο fitness για το 2020

Τα μεγαλύτερα trends στο fitness για το 2020

Μη φοβάσαι την Οστεοπόρωση: Η Osteostrong μπορεί να σε βοηθήσει - Μάθε όλα όσα πρέπει για την αύξηση της οστικής πυκνότητας (bone density)

osteos
Συνεχίζονται οι αναφορές της Osteostrong σε μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού. Μετά τους Los Angeles Times, που έγραψαν εκτενώς για την οστεογονική φόρτιση (και την Osteostrong) πριν από μερικές εβδομάδες, άρθρο στην Osteostrong αφιέρωσε και το πασίγνωστο ανδρικό περιοδικό GQ με τον ειδικό σε θέματα well being και fitness συντάκτη του David Smiet.

Αύξηση οστικής πυκνότητας

Μια ακόμα μέθοδος που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και άνθισε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, φτάνοντας ως την Αυστραλία, επικεντρώνεται στην ενίσχυση του οστού και όχι μόνο στην αντίστοιχη του μυός. Και το όνομα αυτής: αύξηση της οστικής πυκνότητας (bone density).

Η πιο διαδεδομένη πάθηση που σχετίζεται με την οστική πυκνότητα είναι η οστεοπόρωση, αλλά πολλοί άνδρες είναι ακόμα σε φάση άρνησης σχετικά με αυτή. Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες του Osteoporosis Australia (σ.σ. ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που δραστηριοποιείται στην ενημέρωση για την οστεοπόρωση στην Αυστραλία), το 25% των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την πάθηση είναι άνδρες. Σημειώνει, μάλιστα, η συγκεκριμένη στατιστική έρευνα ότι η οστεοπόρωση έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστεί στους άνδρες από ό,τι ο καρκίνος του προστάτη.

Αυτή την πάθηση έρχονται να αντιμετωπίσουν τα κέντρα OsteoStrong. Τα κέντρα αυτά έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση το 2012 στο Τέξας, με ιδρυτή τον διακεκριμένο biomechanical engineer John Jaquish, του οποίου η μητέρα έπασχε από οστεοπόρωση, και η μέθοδός τους βασίζεται στην οστεογoνική φόρτιση. Αυτό μεταφράζεται σε τέσσερα (4) ρομποτικά μηχανήματα που προσομοιάζουν σε πιέσεις στήθους, πιέσεις ποδιών, έλξεις πυρήνα και κατακόρυφες άρσεις κεντρικού σκελετικού συστήματος.

Σε αντίθεση με τα γυμναστήρια, εδώ δεν υπάρχουν στοίβες με βάρη και οι λαβές των ρομποτικών μηχανημάτων μετακινούνται ελάχιστα κατά τη διάρκεια των 30 δευτερολέπτων που διαρκεί η εφαρμογή της δύναμης σε κάθε ένα από αυτά. Κατά τη διάρκεια της κάθε εφαρμογής, καταμετρούνται λεπτομερώς οι επιδόσεις και τα βιομετρικά στοιχεία, ενώ όλη η διαδικασία (και στα τέσσερα μηχανήματα) διαρκεί αθροιστικά δύο (2) λεπτά. Αυτή τη στιγμή, στη χώρα μας, η OsteoStrong λειτουργεί ένα κέντρο στο Μαρούσι Αττικής (Σώρου 3-5), αλλά στα πλάνα της εταιρείας είναι να ανοίξει μέσα στο 2020 και στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο.
osteo_s_man


Η δοκιμή... που πείθει: Δοκιμάστε μια ΔΩΡΕΑΝ συνεδρία Osteostrong - Κλείσε τώρα το ραντεβού σου ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης