Υπερφαγία, καθιστική ζωή, άγχος, κατάθλιψη: Πώς θα αποφύγω την παχυσαρκία;

Υπερφαγία, καθιστική ζωή, άγχος, κατάθλιψη: Πώς θα αποφύγω την παχυσαρκία;

Απαραίτητο να προσέχει η κάθε γυναίκα την υγεία της, ώστε να είναι ικανή να ανταπεξέλθει σε όλες τις αρμοδιότητες

fat
Η σύγχρονη εποχή απαιτεί από το «ευαίσθητο» φύλο να είναι ταυτόχρονα ικανή σύζυγος, στοργική μητέρα, τακτική νοικοκυρά, επιμελής επαγγελματίας, ακόμα και επιστήμονας. Οι γυναίκες σε όλες τις εποχές, μεριμνούσαν για όλα και για όλους, πόσο μάλλον στις μέρες μας, όπου ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβάλλει σε αυτές όλο και περισσότερες αρμοδιότητες.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να προσέχει η κάθε γυναίκα την υγεία της, ώστε να είναι ικανή να ανταπεξέλθει σε όλες αυτές τις αρμοδιότητες. Ζώντας μέσα σε τόσο απαιτητικό περιβάλλον, δεν είναι δύσκολο για μια γυναίκα να οδηγηθεί στην παχυσαρκία.

Μια πληθώρα παραγόντων μπορεί να ευθύνονται για μια τέτοια εξέλιξη

Γενετικοί παράγοντες, παρατεταμένη υπερφαγία, καθιστική ζωή, άγχος, κατάθλιψη.

Εάν ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΒΜΙ) είναι πολύ ανεβασμένος, εάν δηλαδή το βάρος σας είναι σημαντικά περισσότερο από ό,τι θεωρείται υγιές για το ύψος σας, αυξάνει σημαντικά ο κίνδυνος για σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ άλλων:

υπέρτασης, καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, παθήσεων της χοληδόχου κύστης, χρόνιας κόπωσης, άσθματος, υπνικής άπνοιας, και κάποιων μορφών καρκίνου.

Ειδικά για τις γυναίκες, η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα γονιμότητας, ενώ υπάρχουν και μελέτες που υποστηρίζουν ότι οι σοβαρές περιπτώσεις παχυσαρκίας μειώνουν το προσδόκιμο ζωής, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για νεαρό ενήλικο άτομο.

Κλείσιμο
Στόχος ενός διατροφολογικού προγράμματος είναι η σωστή μείωση του βάρους του ατόμου και η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών του, τις οποίες θα υιοθετήσει για το υπόλοιπο της ζωής του. Βασικός σκοπός μας είναι η βελτίωση της σχέσης του ατόμου με το φαγητό και την εικόνα του σώματός του.

Μια υγιής διατροφική συμπεριφορά είναι το “κλειδί” για την μακροπρόθεσμη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης