Αντιγήρανση: Τρία τρόφιμα που ενισχύουν το κολλαγόνο και χαρίζουν νεανικό δέρμα

Αντιγήρανση: Τρία τρόφιμα που ενισχύουν το κολλαγόνο και χαρίζουν νεανικό δέρμα

Γνωρίζουμε την αξία της ισορροπημένης διατροφής για την υγεία και την ευεξία του οργανισμού. Πόσοι όμως, ξέρουμε ότι οι διατροφικές μας επιλογές μπορούν να βοηθήσουν στην διατήρηση της νεότητας της επιδερμίδας, την ανάπλαση του κολλαγόνου και την καταπολέμηση της γήρανσης;

spinach_2247572165

Οι διαιτολόγοι παραθέτουν τα πολυτιμότερα τρόφιμα που συμβάλλουν στην ανάπλαση και την κυτταρική αναγέννηση του δέρματος χαρίζοντάς μας όχι μόνο ένα σώμα χωρίς ελλείψεις θρεπτικών συστατικών, αλλά και ένα δέρμα με ελαστικότητα και λάμψη. Πρόκειται για τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά, φυλλικό οξύ και πολύτιμα φλαβονοειδή. Αν και αναφερόμαστε στους κυριότερους εκπροσώπους κάθε κατηγορίας, παραθέτουμε όλα τα τρόφιμα που τελικά αποτελούν πλούσιες πηγές αυτών των θρεπτικών για το δέρμα συστατικών.

Κόκκινη πιπεριά

Οι κόκκινες πιπεριές είναι πλούσια πηγή της βιταμίνης C που θεωρείται απαραίτητη στη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος. Η βιταμίνη C «συμμετέχει» στην ομαλή σύνθεση του κολλαγόνου – της πρωτεΐνης που αποτελεί τη βάση όλων των συνδετικών ιστών του οργανισμού. Επιπλέον έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση η οποία μάλιστα ενισχύεται όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε (π.χ., ρίχνοντας ελαιόλαδο σε σαλάτα με κόκκινες πιπεριές).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης