Ενσυνειδητότητα: Η πρακτική για ήρεμο νου, υγιεινή διατροφή και γερή καρδιά

Ενσυνειδητότητα: Η πρακτική για ήρεμο νου, υγιεινή διατροφή και γερή καρδιά

Ποιος θα το έλεγε ότι το «γνώθι σαυτόν» μπορεί να μας οδηγήσει σε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές που προάγουν την καρδιαγγειακή υγεία. Με αυτή τη μέθοδο θα ηρεμήσετε το νου ρυθμίζοντας παράλληλα την αρτηριακή πίεση

ezgif_com-webp-to-jpg_-_2023-11-08T103838_602
Εστιάζοντας περισσότερο στην παρατήρηση του εαυτού μας και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του, γνωρίζουμε καλύτερα τι τελικά του κάνει καλό. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε τα αποτελέσματα νεότερης μελέτης, που διαπίστωσε ότι η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας με επίκεντρο την υγιεινή διατροφή, βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς.

Η πρακτική της ενσυνειδητότητας (mindfulness) ενισχύει την αυτογνωσία μας και σχετίζεται με πολλαπλά άλλα οφέλη, όπως την ανακούφιση από το άγχος, όπως έχουν συμπεράνει και παλιότερες ερευνητικές προσπάθειες.

Στην παρούσα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open, συμμετείχαν άτομα με υπέρταση, οι οποίοι παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα με πρακτικές ενσυνειδητότητας διάρκειας οκτώ εβδομάδων. Με την ολοκλήρωσή του, είχαν καταφέρει να βελτιώσουν σημαντικά την προσκόλλησή τους σε μια υγιεινή για την καρδιά διατροφή και να βελτιώσουν τις τιμές της αρτηριακής πίεσης.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης