Νέα έρευνα αθωώνει το κόκκινο κρέας – Τα σημεία προσοχής

Νέα έρευνα αθωώνει το κόκκινο κρέας – Τα σημεία προσοχής

Το κόκκινο κρέας απενοχοποιεί πρόσφατη μελέτη, σύμφωνα με την οποία η κατανάλωσή του δεν σχετίζεται με τη χρόνια φλεγμονή και τους κινδύνους που συνεπάγεται για την υγεία

woman_red_meat_2064826691
Το κόκκινο κρέας έχει αποτελέσει κόκκινο πανί για επιστήμονες, διατροφολόγους και άλλους ειδικούς που αναζητούν τρόπους για τη βέλτιστη υγεία του ανθρώπου. Πλήθος μελετών έχουν κατά καιρούς συνδέσει τη συχνή κατανάλωση κρέατος στην επεξεργασμένη (αλλαντικά, μπέργκερ κ.α.) όσο και ακατέρταστη μορφή του (βόειο, χοιρινό, αρνί) με αύξηση των φλεγμονωδών δεικτών και σαν αποτέλεσμα τη χρόνια φλεγμονή, μια απειλή για τη σωματική και ψυχική υγεία.

Κενά και αδυναμίες καταλογίζουν ωστόσο στη βιβλιογραφία που δαιμονοποιεί το κόκκινο κρέας ερευνητές από το Κολέγιο Ιατρικής Baylor στο Τέξας, δημοσιεύοντας στο American Journal of Clinical Nutrition τα τελευταία τους ευρήματα που αποκαλύπτουν μια διαφορετική κατάσταση. «Ο ρόλος της διατροφής, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου κρέατος, στη φλεγμονή και τον κίνδυνο εκδήλωσης ασθενειών δεν έχει μελετηθεί επαρκώς, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συστάσεις δημόσιας υγείας βασισμένες σε αδύναμα αποδεικτικά στοιχεία» αναφέρει χαρακτηριστικά η Δρ Alexis Wood, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Διατροφής στο Ερευνητικό Κέντρο Παιδικής Διατροφής που λειτουργούν από κοινού το Κολέγιο Baylor, το Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας και η Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας του Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης