Ο γιατρός σας είναι άνδρας ή γυναίκα; Δείτε πώς η απάντηση επηρεάζει την υγεία και τη μακροζωία σας

Ο γιατρός σας είναι άνδρας ή γυναίκα; Δείτε πώς η απάντηση επηρεάζει την υγεία και τη μακροζωία σας

Νέα μελέτη αναδεικνύει ένα εκπληκτικό εύρημα: Άνδρες και γυναίκες ειδικοί υιοθετούν διαφορετικές πρακτικές, κάτι που επηρεάζει την έκβαση υγείας των ασθενών – Ποιοι φαίνεται να τα καταφέρνουν καλύτερα;

2140142763_doctors
Η επιλογή του γιατρού μας μπορεί να βασίζεται σε πολλά κριτήρια: Μπορεί να τον πρότεινε κάποιος στον οποίο έχουμε εμπιστοσύνη, μπορεί να έχει το ιατρείο του κοντά στο σπίτι μας ή να έχει καλή φήμη ως ειδικός. Οι περισσότεροι, όμως, δεν θα σκέφτονταν να δώσουν σημασία στο φύλο του ειδικού που συμβουλεύονται.

Μήπως, όμως, θα έπρεπε;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του UCLA, που δημοσιεύεται στο Annals of Internal Medicine, το φύλο του γιατρού μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα αποτελέσματα της υγείας των ασθενών. Ειδικότερα, αποδεικνύεται ότι οι ασθενείς που αντιμετωπίζονται από γυναίκες γιατρούς παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας και έχουν λιγότερες επανεισαγωγές στο νοσοκομείο σε σύγκριση με εκείνους που βρίσκονται υπό τη φροντίδα ανδρών γιατρών. Διαφορά, επιπλέον, σημειώνεται και στο ποιοι ασθενείς επωφελούνται περισσότερο:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης