Ασφάλιση: Η κίνηση που σώζει όσους έχουν αυτήν την κακή συνήθεια

Ασφάλιση: Η κίνηση που σώζει όσους έχουν αυτήν την κακή συνήθεια

Με την υποχώρηση της πανδημίας, ξεχάστηκε και η σημασία -όσο και η τήρηση- μιας απλής πρακτικής που μπορεί να προφυλάξει την υγεία αλλά και το εισόδημά μας

men_football_beer_friends
Ένα από τα πολλά ζητήματα που ανέδειξε η πανδημία του κορωνοϊού, είναι η σημασία της καλής υγιεινής των χεριών για την προστασία μας από ιούς, βακτήρια και κάθε άλλο μικρόβιο μπορεί να απειλήσει την υγεία μας. Με αφορμή αυτό, εκπονήθηκαν ή ανασύρθηκαν μελέτες που υπέδειξαν ποιες ομάδες πληθυσμού έχουν χειρότερες σχέσεις με την εν λόγω συνήθεια, όπως μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2003 στο Perceptual and Motor Skills και έδειξε ότι ένας μόλις στους τρεις άνδρες θα πλύνει τα χέρια του μετά τη χρήση της τουαλέτας. Η μελέτη δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία για το προφίλ του άνδρα που θα αμελήσει την καθαριότητα των χεριών, συνεπώς θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε, όπως ο όρθιος κύριος της φωτογραφίας που χαιρετά τον φίλο του.

Η 5η Μαΐου αφιερώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην ενημέρωση σχετικά με τη σημασία της καλής υγιεινής των χεριών από τους επαγγελματίες υγείας για περιορισμό της διασποράς παθογόνων στα νοσοκομειακά περιβάλλοντα. Έχουν περάσει δύο αιώνες απ’ όταν η πρόταση εφαρμογής αυτής της απλής προληπτικής πρακτικής στα νοσοκομεία θα κόστιζε καριέρες σε γιατρούς. Ακόμη σήμερα, ωστόσο, τα βρόμικα χέρια των γιατρών τροφοδοτούν τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, με τα στοιχεία για τη χώρα μας να δείχνουν ότι το 47,8% μόλις των επαγγελματιών υγείας θα τηρήσει την υγιεινή των χεριών κατά την επαφή με τον ασθενή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης