Φάρμακα-Ελλείψεις: Εντείνονται οι έλεγχοι του ΕΟΦ – Δύο εταιρείες δεν ανταποκρίνονται

Φάρμακα-Ελλείψεις: Εντείνονται οι έλεγχοι του ΕΟΦ – Δύο εταιρείες δεν ανταποκρίνονται

Σύμφωνα με πληροφορίες του ygeiamou.gr, δύο μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες μεταξύ των 9 που ελέγχονται δεν ανταποκρίνονται στη σχετική υποχρέωση και ελέγχονται για το κατά πόσο αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί

221031171307_farmako
Επεκτείνεται ο έλεγχος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) στις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες όσον αφορά στην κάλυψη της ελληνικής αγοράς με τα απαραίτητα σκευάσματα. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της ελληνικής νομοθεσίας, οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν αποθέματα ανά πάσα στιγμή ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας σε ορίζοντα τριμήνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ygeiamou.gr, δύο μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες μεταξύ των εννέα που ελέγχονται σε πρώτη φάση κατόπιν καταγγελιών από το χώρο των φαρμακαποθηκών, δεν ανταποκρίνονται στη σχετική υποχρέωση και ελέγχονται για το κατά πόσο αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί. Να επισημάνουμε βέβαια ότι το να διαθέτει μία εταιρεία άμεσα σε περίοδο σημαντικών ελλείψεων το 25% της ετήσιας διακίνησης σκευασμάτων δεν είναι καθόλου εύκολο. Ειδικά αν αυτά φορά ευπαθή φάρμακα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης