Πανδημία: Καταστροφικά τα lockdown για την ψυχική υγεία – Με κατάθλιψη 1 στους 8 ηλικιωμένους

Πανδημία: Καταστροφικά τα lockdown για την ψυχική υγεία – Με κατάθλιψη 1 στους 8 ηλικιωμένους

Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα καναδικής μελέτης σχετικά με το ψυχικό κόστος που είχε η πανδημία και τα επακόλουθα περιοριστικά μέτρα στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, με τα περιστατικά κατάθλιψης να «θερίζουν» κυρίως τις μεγαλύτερες ηλικίες

221124214817_depression
Μια μεγάλη μελέτη σε περισσότερους από 20.000 ηλικιωμένους στον Καναδά ανακάλυψε ότι περίπου 1 στους 8 ηλικιωμένους έπαθε κατάθλιψη για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι αριθμοί είναι ακόμη χειρότεροι για εκείνους που είχαν βιώσει κατάθλιψη και στο παρελθόν: Μέχρι το φθινόπωρο του 2020 περίπου οι μισοί (45%) ανέφεραν ότι υπέφεραν από καταθλιπτικά συμπτώματα. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Environmental Research and Public Health, ανέλυσε τις απαντήσεις της Μακροπρόθεσμης Καναδικής Μελέτης Γήρανσης, η οποία συνέλεξε δεδομένα από συμμετέχοντες σε μια χρονική διάρκεια περίπου 7 ετών.

«Τα υψηλά ποσοστά των ανθρώπων που βίωσαν για πρώτη φορά κατάθλιψη το 2020 υπογραμμίζουν το κόστος που είχε η πανδημία στην ψυχική υγεία ανθρώπων που ήταν προηγουμένως υγιείς», δήλωσε η Andie MacNeil, πρώτη συντάκτρια της μελέτης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης