Μακροζωία: Τα τρόφιμα που «κλέβουν» χρόνια ζωής – Κίνδυνος και για τους χορτοφάγους

Μακροζωία: Τα τρόφιμα που «κλέβουν» χρόνια ζωής – Κίνδυνος και για τους χορτοφάγους

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι επιστήμονες για μια κατηγορία τροφίμων που μπορούν να καταναλωθούν στο πλαίσιο χορτοφαγικής ή όχι διατροφής και πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο θανάτου από κάθε αίτιο. Ποια είναι αυτα;

220519210908_allantika_woman_stou_veropoulou
Δύο κατηγορίες τροφίμων ενοχοποιούνται ξανά για τις επιπτώσεις τους στην υγεία και τη μακροβιότητα του ανθρώπου. Το «καμπανάκι» μάλιστα, σημειώνουν οι ερευνητές από τις Σχολές Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου και Ιατρικού Κέντρου Loma Linda που κατέληξαν στα σχετικά ευρήματα, χτυπά και για τους χορτοφάγους (vegetarians), η διατροφή των οποίων δεν είναι εκ προοιμίου υγιεινή αλλά μπορεί να βασίζεται σε κακές ποιοτικά τροφές.

Για τη μελέτη που δημοσιεύεται στο American Journal of Clinical Nutrition, οι ερευνητές συνέλεξαν τα στοιχεία 77.437 συμμετεχόντων σε μια μεγάλη έρευνα από την Εκκλησία των Αντβεντιστών της Έβδομης Ημέρας στη Βόρειο Αμερική, σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες μέσα από ειδικά ερωτηματολόγια με περισσότερα από 200 τρόφιμα και κάποια επιπλέον δεδομένα υγείας (φύλο, φυλή, γεωγραφική περιοχή, εκπαίδευση, οικογενειακή κατάσταση, κάπνισμα και κατανάλωση αλκοόλ, άσκηση, ύπνος, Δείκτης Μάζας Σώματος, συννοσηρότητες με καρδιαγγειακή νόσο ή διαβήτη).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης