Παχυσαρκία: Η αντιμετώπιση που αδυνατίζει – Οι ειδικοί που δίνουν τη λύση

Παχυσαρκία: Η αντιμετώπιση που αδυνατίζει – Οι ειδικοί που δίνουν τη λύση

Η κυρία Μαρία Καραδαγλή, Φαρμακοποιός, μιλά στο ygeiamou.gr για την πραγματική πτυχή της παχυσαρκίας, δηλαδή τη νοσηρότητα, τις θεραπευτικές λύσεις και την ουσιαστική σημασία της απώλειας βάρους

211122133247_obese_woman_doctor-1280x720
Η παχυσαρκία είναι μια σύγχρονη πανδημία που συχνά δεν γίνεται αντιληπτή ως νόσος, αλλά ως πρόβλημα αισθητικής. Οποιοσδήποτε έχει πλεονάζον βάρος γίνεται αντικείμενο χλευασμού με συνέπεια εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως να προσπαθούν να χάσουν βάρους για να γίνουν αποδεκτοί, ενώ αυτό που θα έπρεπε να προτάσσουν είναι η υγεία τους.

Η Μαρία Καραδαγλή, Φαρμακοποιός, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Κλινική Φαρμακολογία και Ιατρική Σύμβουλος στο Ιατρικό τμήμα Παχυσαρκίας της Novo Nordisk Ελλάς, μιλά στο ygeiamou.gr για την πραγματική πτυχή της παχυσαρκίας, δηλαδή τη νοσηρότητα, τις θεραπευτικές λύσεις και την ουσιαστική σημασία της απώλειας βάρους.

«Ιστορικά, θεωρούσαμε ότι η παχυσαρκία είναι επιλογή τρόπου ζωής και ότι τα άτομα με παχυσαρκία έχουν κακή ψυχολογία, αδύναμη θέληση και μηδενικά κίνητρα, ενώ το πλεονάζον βάρος τους είναι απόρροια του τρόπου ζωής τους. Όλοι θυμόμαστε την ατάκα “Σούζη, τρως… και ψεύδεσαι και τρως!” η οποία είναι χαρακτηριστική αυτού του τρόπου σκέψης μας. Πλέον γνωρίζουμε ότι η θεώρηση αυτή δεν είναι απόλυτα ορθή. Ξέρουμε ότι, όταν μιλάμε για παχυσαρκία, αναφερόμαστε σε δυσλειτουργία ενός πολύπλοκου ρυθμιστικού συστήματος που ελέγχει το καθημερινό ενεργειακό μας ισοζύγιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υφίστανται βιολογικοί μηχανισμοί που καθιστούν την παχυσαρκία νόσο», εξηγεί η κυρία Καραδαγλή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης