Πληρώνετε από την τσέπη σας για την υγεία σας; Ποιο πακέτο ασφάλισης σας ταιριάζει

Πληρώνετε από την τσέπη σας για την υγεία σας; Ποιο πακέτο ασφάλισης σας ταιριάζει

Το πακέτο των διαγνωστικών εξετάσεων που προσφέρεται και αυτόνομα, χωρίς την υποχρέωση αγοράς ενός νοσοκομειακού προγράμματος θα έπρεπε να επιλέξουν όσοι έτσι κι αλλιώς πληρώνουν από την τσέπη τους για την υγεία

asfalistika_programmata-1280x720
Σύμφωνα με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, η επίμαχη ασφάλιση προβλέπει συμμετοχή, η οποία μηδενίζεται με την χρήση του δημόσιου Ταμείου, εάν, δηλαδή, οι εξετάσεις είναι συνταγογραφημένες, ενώ υπάρχουν προγράμματα, που καλύπτουν το 100%, ανεξαρτήτως εάν υπάρχει ή όχι παραπεμπτικό. Έχουν ένα ετήσιο όριο κάλυψης που ξεκινά από τα 700 ευρώ/χρόνο και ενδέχεται να φτάσει έως και τα 2.000 ευρώ ετησίως, ενώ σε αρκετά προγράμματα δεν υπάρχει όριο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, στο συνέδριο που διοργάνωσε το ygeiamou με το Πρώτ ΘΕΜΑ με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά-COVID-19 εποχή», οι Έλληνες εξακολουθούν να πληρώνουν από την τσέπη τους μεγάλο μέρος των δαπανών υγείας, αντί να ασφαλιστούν ιδιωτικά. Τυχόν απορία σχετικά με το γιατί τόσοι πολλοί πολίτες εμμένουν ακόμη στην άμεση, εξ ιδίων, πληρωμή των μη κοινωνικά καλυπτόμενων δαπανών υγείας τους αντί μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης, δύναται να αποδοθεί:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης