Οι ορμόνες που κάνουν ευάλωτη την γυναικεία καρδιά – Επτά SOS παράγοντες που τη θωρακίζουν

Οι ορμόνες που κάνουν ευάλωτη την γυναικεία καρδιά – Επτά SOS παράγοντες που τη θωρακίζουν

Υπάρχουν παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα που εμφανίζονται σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, συχνότερα συγκριτικά με τους άντρες ίδιας ηλικίας. Η κυρία Γενοβέφα Κολοβού Διευθύντρια Προληπτικής Καρδιολογίας στο Metropolitan Hospital επισημαίνει όλα όσα πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες για την θωράκιση της καρδιαγγειακής τους υγείας

200715140154_woman_heart
Οι παράγοντες κινδύνου και οι κλινικές εκδηλώσεις υποδηλώνουν ότι η παθοφυσιολογία και η επίπτωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων διαφέρουν μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Υπάρχουν παθολογικές καταστάσεις που αφορούν μόνο τις γυναίκες (πρώιμη εμμηνόπαυση, σακχαρώδης διαβήτης, αρτηριακή υπέρταση της κύησης, πολυκυστικές ωοθήκες κ.ά.). Υπάρχουν νοσήματα που είναι πιο συχνά στις γυναίκες, απ’ ό,τι στους άντρες (ημικρανία, φαινόμενο Raynaud, αγγειίτιδες, σπασμός των στεφανιαίων αγγείων κ. ά.). Υπάρχουν παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα όπως η δυσλιπιδαιμία, η αρτηριακή υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, η καθιστική ζωή κ. ά., που εμφανίζονται σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, συχνότερα συγκριτικά με τους άντρες ίδιας ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης