Τραμπ και Μελάνια έφτασαν στο Μπάκιγχαμ με ελικόπτερο

Τραμπ και Μελάνια έφτασαν στο Μπάκιγχαμ με ελικόπτερο

Δείτε βίντεο από την εντυπωσιακή άφιξη  και την υποδοχή από τον Κάρολο και την Καμίλα - Με χαμόγελα αλλά χωρίς υπόκλιση η χειραψία με την Ελισάβετ - Η εντυπωσιακά κομψή Μελάνια - Στον εξώστη του παλατιού η Ιβάνκα Τραμπ

trump02-mesa
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγινε δεκτός σήμερα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ από τη βασίλισσα Ελισάβετ 2η, τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα, κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν ο αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του Μελάνια, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα) στους κήπους των ανακτόρων, όπου περίμεναν ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, ενώ ακούστηκαν 41 κανονιοβολισμοί. 

Trump meets the Queen at Buckingham Palace - BBC News

Ο διάδοχος του θρόνου και η δούκισσα της Κορνουάλης οδήγησαν τον αμερικανό πρόεδρο και τη σύζυγό του μέχρι τη βασίλισσα, η οποία στεκόταν χαμογελαστή στη θύρα των ανακτόρων.

Κλείσιμο
Η χειραψία της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ απαθανατίστηκε από δεκάδες φωτογράφους, ενώ οι δυο τους, όσο στέκονταν για την επίσιμη φωτογράφιση, αντάλλαξαν «ψιλοκουβέντες».

Φορώντας το καλύτερό του χαμόγελο, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτησε τυπικά τη Βασίλισσα Ελισάβετ δίνοντάς το χέρι του και κρατώντας αποστάσεις. Ούτε υπόκλιση και βεβαίως ούτε χειροφίλημα , όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

tr03
tr02
tr01



















trump-elizabeth-talk



Queen, Royals Welcome Trump to Buckingham Palace


melania-trump-ena


Η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, η Ιβάνκα Τραμπ, και ο σύζυγός της, ο Τζάρεντ Κούσνερ, έκαναν την εμφάνισή τους στον εξώστη των ανακτόρων.

ivanka-trump-ena


Η βασίλισσα και ο πρόεδρος βγήκαν και πάλι μπροστά στο ανάκτορο για την ανάκρουση του αμερικανικού εθνικού ύμνου από τη βασιλική φρουρά, πριν ο Τραμπ επιθεωρήσει το άγημα.

Ο αμερικανός ηγέτης έφθασε υπό τους ήχους κανονιοβολισμών προς τιμήν του για ένα γεύμα με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Στη συνέχεια θα πάρει το τσάι του με τον πρίγκιπα της Ουαλίας και τη σύζυγό του στην κατοικία τους, το Κλάρενς Χάουζ, και το βράδυ θα παρατεθεί προς τιμήν του δείπνο στα ανάκτορα.

Την παράσταση πάντως έκλεψε η Μελάνια Τραμπ, που εμφανίστηκε με στυλ Όντρεϊ Χέμπορν, όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος. Το λευκό, ναυτικό φόρεμα της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ με το κομψό καπέλο, είναι δημιουργία του Dolce & Gabbana, ενώ θεωρήθηκε πως επιλέχθηκε και με την αφορμή της επετείου της Ημέρας Απόβασης, D-Day, στις τελετές της οποίας θα λάβει μέρος το ζεύγος Τραμπ.

Το λευκό ταγέρ από κρεπ που επέλεξε η Μελάνια αναδείκνυε το καλλίγραμμο σώμα της αλλά της πήγαινε εκπληκτικά. Οι σκούρες μπλε πινελιές που συνόδευαν το λευκό σύνολό της όπως και το καπέλο, με την υπογραφή του Γάλλου σχεδιαστή Hervé Pierre, θύμιζαν την κομψότητα της Όντρει Χέπμπορν.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, Καμίλα Πάρκερλ Μπόουλς, ανέλαβε να ξεναγήσει την «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ στους κήπους του Μπάκιγχαμ. 'Οπως η Μελάνια έτσι και η Καμίλα Πάρκερ επέλεξε ένα λευκό ταγέρ.
melania-trump-dyo
melania-trump-tria



Δεν πρόλαβε να προσγειωθεί κι έβριζε τον δήμαρχο Λονδίνου!

Δεν πρόλαβε καλά καλά να προσγειωθεί το Air Force One στο βρετανικό έδαφος, και ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον δήμαρχο του Λονδίνου μέσω Twitter, αποκαλώντας τον «αποτυχημένο» και... κοντό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος την «είχε φυλαγμένη» στον Σαντίκ Χαν, ο οποίος σε χθεσινό του άρθρο, σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του Τραμπ και εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του για το «κόκκινο χαλί» που του έστρωσε η Βρετανία, τον συνέκρινε με τους φασίστες του 20ου αιώνα. Έτσι, φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ δημοσίευσε δύο άκρως επιθετικά tweet, αποκαλώντας τον Χαν αποτυχημένο δήμαρχο, ανόητο και... κοντό.

«Ο Σαντίκ Χαν, που από κάθε άποψη έχει κάνει φριχτή δουλειά ως Δήμαρχος του Λονδίνου, είχε την ανοησία να φερθεί άσχημα στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών που επισκέπτεται την χώρα του, παρόλο που πρόκειται μακράν για τον πιο σημαντικό σύμμαχο του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι ένας αποτυχημένος ολκής, που καλά θα κάνει να εστιάσει στην εγκληματικότητα στο Λονδίνο, και όχι σ' εμένα», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε «τιτίβισμά» του.

Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Ο Χαν μου θυμίζει έντονα τον πανίβλακα και ανίκανο δήμαρχο της Νέας Υόρκης, τον ντε Μπλάζιο, που επίσης έκανε φριχτή δουλειά - αν και έχει το μισό του μπόι. Σε κάθε περίπτωση, ανυπομονώ να σταθώ σπουδαίος φίλος στο Ηνωμένο Βασίλειο και να ξεκινήσω την επισκεψή μου. Προσγειώνομαι αυτή τη στιγμή».




Δεν θα υπάρξει προσωπική συνάντηση Μέι - Τραμπ

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πραγματοποιήσουν τις τυπικές ιδιαίτερες συνομιλίες τους, αλλά θα συναντηθούν στην Ντάουνινγκ Στριτ μαζί με τις αντιπροσωπείες τους, στο πλαίσιο των διμερών επαφών, όπως επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η Τερέζα Μέι θα συνοδεύσει τον Αμερικανό πρόεδρο στην ξενάγησή του στο μουσείο των Αιθουσών Πολέμου του Τσόρτσιλ, τμήμα του Βασιλικού Πολεμικού Μουσείου. Στο υπόγειο αυτό «αρχηγείο» κάτω από το Ουέστμινστερ, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και οι συνεργάτες του οργάνωναν τους σχεδιασμούς τους κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Με πληροφορίες από το  ΑΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης