Μπολσονάρου: Η Αριστερά δεν θα επιβληθεί ποτέ στη Λατινική Αμερική

Μπολσονάρου: Η Αριστερά δεν θα επιβληθεί ποτέ στη Λατινική Αμερική

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας παρέστη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός – Τόνισε ότι η περιοχή δεν θα γίνει «μπολιβαριανή»

20604762
«Η Αριστερά δεν θα επιβληθεί στην περιοχή. Κι αυτό κατά την άποψή μου είναι καλό πράγμα», δήλωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Ο Μπολσονάρου, που παρέστη για πρώτη φορά στις εργασίες του φόρουμ, στο οποίο μετέχει η διεθνής ελίτ, απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνει «μπολιβαριανή» η περιοχή.

Παράλληλα, προσπάθησε να κάνει άνοιγμα στους επενδυτές, παρουσιάζοντας μια «νέα Βραζιλία», περισσότερο ανοικτή στην παγκόσμια οικονομία.

«Δεν θέλουμε μια μπολιβαριανή Λατινική Αμερική, όπως υπήρξε η Βραζιλία, κατά τις προηγούμενες κυβερνήσεις» υπογράμμισε, αναφερόμενος στους αριστερούς προκατόχους του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και Ντίλμα Ρούσεφ, που κυβέρνησαν τη χώρα από το 2003-2016.

Άνοιγμα στους επενδυτές

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος προανήγγειλε ότι η χώρα του θα καταστεί μία από τις 50 καλύτερες χώρες για επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ έκανε άνοιγμα στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μεγάλους επενδυτές.

Εξηγώντας τα σχέδιά του για την οικονομία, ο Μπολσονάρου υποστήριξε ότι θα επιχειρήσει να ανοίξει τη σχετικά κλειστή οικονομία, ενώ θα υπάρξει μείωση και απλοποίηση φόρων και ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών. Παράλληλα, σκοπεύει να παράσχει στον νέο υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας του τα εργαλεία για την πάταξη της διαφθοράς.

Τα μαζεύει στην κλιματική αλλαγή

Κλείσιμο
Κι αν στο παρελθόν ο Ζαΐχ Μπολσονάρου ήταν δεινός επικριτής της θεωρίας της κλιματικής αλλαγής, στο Νταβός επιχείρησε να δείξει ένα πιο «πράσινο προφίλ», μιλώντας με έναν τόνο συμφιλίωσης.

«Το περιβάλλον και οι προσπάθειες ανάπτυξης πρέπει να προχωρούν χέρι χέρι» υποστήριξε, φράση που προκάλεσε την έκπληξη του ακροατηρίου.

«Δεν θέλουμε να επιλέξουμε το ένα ή το άλλο», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης