Κίνα: Τα Starbucks ανοίγουν το πρώτο τους κατάστημα στη μεγαλύτερη παραγωγική βάση καφέ της χώρας

star_001

Τοποθετημένη στην περιοχή με τις καλύτερες καλλιέργειες καφέ της ποικιλίας Arabica παγκοσμίως, η Πουέρ διαθέτει 526.000 στρέμματα με φυτείες καφέ οι οποίες παράγουν ετησίως 100.000 τόνους, ποσότητα που αντιστοιχεί σε πάνω από το 80% της συνολικής παραγωγής καφέ στην Κίνα

Ο αμερικανικός κολοσσός Starbucks άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη μεγαλύτερη παραγωγική βάση καφέ της αχανούς χώρας, στην πόλη Πουέρ στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν της Κίνας. Τοποθετημένη στην περιοχή με τις καλύτερες καλλιέργειες καφέ της ποικιλίας Arabica παγκοσμίως, η Πουέρ διαθέτει 526.000 στρέμματα με φυτείες καφέ οι οποίες παράγουν ετησίως 100.000 τόνους, ποσότητα που αντιστοιχεί σε πάνω από το 80% της συνολικής παραγωγής καφέ στην Κίνα. Περισσότερο από το 80% των κόκκων καφέ που παράγονται στο Πουέρ εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Περιτριγυρισμένη από πράσινους λόφους η Πουέρ είναι γνωστή ως η πατρίδα του πιο περιζήτητου τσαγιού της Κίνας, του pu-erh. Μόνο όταν η εταιρία Nestle εισήγαγε για πρώτη φορά τους κόκκους καφέ ποικιλίας Catimor στο Πουέρ, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η επιχείρηση καφέ στην Κίνα «απογειώθηκε». Το 2012 η αλυσίδα καφέ Starbucks δημιούργησε στην Πουέρ το πρώτο κέντρο υποστήριξης για την καλλιέργεια σπόρων καφέ στην Ασία . Τα τελευταία έξι χρόνια το κέντρο αυτό βοήθησε τους τοπικούς αγρότες να ταξινομήσουν ποικιλίες καφέ με βάση την ποιότητα και να βελτιώσουν την τεχνική των φυτειών, ελέγχοντας παράλληλα το κόστος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

salz

Η δήλωση του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας έρχεται δύο ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας όπου οι «27» απέρριψαν την πρόταση της Τερέζα Μέι για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.