Γαλλία: Η Renault θα παραμείνει στο Ιράν, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις

renault_iran_2

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι κάποια στιγμή αυτή η αγορά θα ξανανοίξει» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Κάρλος Γκοσν ανακοίνωσε σήμερα ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο Ιράν, παρά την επαναφορά των κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης.

"Δεν θα φύγουμε. Έστω κι αν χρειαστεί να περιορίσουμε σημαντικά τις δραστηριότητές μας, ασφαλώς θα παραμείνουμε με περιορισμένη δραστηριότητα επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι (...) κάποια στιγμή αυτή η αγορά θα ξανανοίξει και το γεγονός ότι θα έχουμε παραμείνει στο Ιράν σίγουρα θα αποτελέσει πλεονέκτημα" είπε ο Γκοσν μιλώντας στους μετόχους της εταιρείας, στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Ο Γκοσν σημείωσε πάντως ότι η εταιρεία θα φροντίσει ώστε "η παρουσία της στο Ιράν να μην προκαλέσει αντίποινα, άμεσα ή έμμεσα, εκ μέρους των αμερικανικών αρχών".

Στις αρχές Μαΐου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και αποφάσισαν να επαναφέρουν τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης καθώς και σε βάρος όλων των εταιρειών που συνεργάζονται με τη χώρα αυτή. Τους έδωσαν μάλιστα διορία από 90 έως 180 ημέρες για να διακόψουν τις δραστηριότητές τους στο Ιράν.

Η Renault πούλησε πέρσι 3,76 εκατομμύρια οχήματα, εκ των οποίων τα 160.000 στο Ιράν. Η ανταγωνίστρια PSA (κατασκευάζει τα Peugeot, Citroen κλπ.) πούλησε πέρσι 444.600 οχήματα στο Ιράν αλλά αποφάσισε να αποχωρήσει από αυτήν την αγορά, σεβόμενη τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kim-trump-0

Ο εντοπισμός τους έγινε με δορυφορικές εικόνες - Οι 13 βάσεις είναι ανάμεσα στις 20 που εκτιμάται ότι υπάρχουν, είναι μικρές και διασκορπισμένες σε όλη τη Βόρεια Κορέα - Θεωρείται ότι έχουν υπόγειες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν κινητούς εκτοξευτές πυραύλων, οι οποίοι μπορούν γρήγορα να μεταφερθούν σε άλλα σημεία, σύμφωνα με την έκθεση του Beyond Parallel, του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσινγκτον

artour-mas

Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε ότι ο Αρτούρ Μας και άλλα εννέα μέλη της περιφερειακής κυβέρνησής του ήταν «υπεύθυνοι» για τα έξοδα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη την 9η Νοεμβρίου 2014 παρά την εντολή απαγόρευσης