Γαλλία: Η Renault θα παραμείνει στο Ιράν, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις

renault_iran_2

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι κάποια στιγμή αυτή η αγορά θα ξανανοίξει» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Κάρλος Γκοσν ανακοίνωσε σήμερα ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο Ιράν, παρά την επαναφορά των κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης.

"Δεν θα φύγουμε. Έστω κι αν χρειαστεί να περιορίσουμε σημαντικά τις δραστηριότητές μας, ασφαλώς θα παραμείνουμε με περιορισμένη δραστηριότητα επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι (...) κάποια στιγμή αυτή η αγορά θα ξανανοίξει και το γεγονός ότι θα έχουμε παραμείνει στο Ιράν σίγουρα θα αποτελέσει πλεονέκτημα" είπε ο Γκοσν μιλώντας στους μετόχους της εταιρείας, στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Ο Γκοσν σημείωσε πάντως ότι η εταιρεία θα φροντίσει ώστε "η παρουσία της στο Ιράν να μην προκαλέσει αντίποινα, άμεσα ή έμμεσα, εκ μέρους των αμερικανικών αρχών".

Στις αρχές Μαΐου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και αποφάσισαν να επαναφέρουν τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης καθώς και σε βάρος όλων των εταιρειών που συνεργάζονται με τη χώρα αυτή. Τους έδωσαν μάλιστα διορία από 90 έως 180 ημέρες για να διακόψουν τις δραστηριότητές τους στο Ιράν.

Η Renault πούλησε πέρσι 3,76 εκατομμύρια οχήματα, εκ των οποίων τα 160.000 στο Ιράν. Η ανταγωνίστρια PSA (κατασκευάζει τα Peugeot, Citroen κλπ.) πούλησε πέρσι 444.600 οχήματα στο Ιράν αλλά αποφάσισε να αποχωρήσει από αυτήν την αγορά, σεβόμενη τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

systrom-krieger

Οι Σίστρομ και Κρίγκερ αποχωρούν από τις θέσεις του εκτελεστικού διευθυντή και του υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών για να εξερευνήσουν «την περιέργεια και την καινοτομία τους»

bring-back-our-money1

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα χρήματα µεταφέρθηκαν με ένα κοντέινερ στην πρωτεύουσα Μονρόβια, αφού τυπώθηκαν στο Λίβανο και τη Σουηδία στο χρονικό διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Απριλίου 2018

trumpthumbsweb

Ο Τραμπ, που επιδιώκει να επαναδιαπραγματευτεί εμπορικές συμφωνίες με αρκετές χώρες, δήλωσε ότι η αναθεωρημένη συμφωνία θα μειώσει την γραφειοκρατία και θα αυξήσει την ευημερία στις ΗΠΑ και την Νότια Κορέα