Βρετανία: Παραιτήθηκε υπουργός με καταγγελίες για υποβάθμιση της Βουλής στο Brexit

philip_lee

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιπ Λι θεωρεί ότι η κυβέρνηση «επιδιώκει να περιορίσει» το ρόλο του κοινοβουλίου στην έγκριση της τελικής συμφωνίας για το Brexit

Την παραίτησή του από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιπ Λι.

Στην ανακοίνωση παραίτησής του, ο Λι εξήγησε ότι η παραίτησή του οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση «επιδιώκει να περιορίσει» τον ρόλο του κοινοβουλίου στην έγκριση μιας τελικής συμφωνίας για το Brexit.

«Ο κύριος λόγος που έλαβα την απόφασή μου τώρα είναι η διαδικασία του Brexit και η επιθυμία της κυβέρνησης να περιορίσει τον ρόλο του κοινοβουλίου ως προς την συμβολή του στην τελική έκβαση με την ψηφοφορία που διεξάγεται σήμερα», αναφέρει σε δήλωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του.

«Εάν, στο μέλλον, είναι να κοιτάξω τα παιδιά μου στα μάτια και ειλικρινά να πω ότι έκανα το καλύτερο γι΄ αυτά, δεν μπορώ με ήσυχη συνείδηση να υποστηρίξω τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας φαίνεται ότι θέλει να διευθετήσει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Foufoutos

Eipame....sta tsakidia agglares...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Antonio-Tajani-European-Parliament-President-2017

Ο Ταγιάνι απηύθυνε έντονη προειδοποίηση στα κράτη- μέλη για τους κινδύνους του εγωισμού στην προσφυγική πολιτική. «Η αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης»