Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης

Ξεκίνησε η δίκη του γνωστού παραγωγού, ο οποίος ερευνάται για τουλάχιστον 70 υποθέσεις τόσο από τις αρχές του Λος Άντζελες, όσο και από εκείνες του Λονδίνου, αλλά και τις ομοσπονδιακές αμερικανικές αρχές

weinstein
Αθώος για την κατηγορία του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης και κακοποίησης δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ο παραγωγός του Χόλιγουντ Χάβρεϊ Γουάινσταϊν, αντικρούοντας τις κατηγορίες περισσοτέρων από 70 γυναικών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα ή υποχρεώθηκαν να ενδώσουν στις σεξουαλικές του ορέξεις.

Ο Γουάινσταϊν είχε εμφανιστεί πριν λίγες ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης με τους δικηγόρους του και είχε παραδοθεί, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της δίκης και να «καθαρίσει», όπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπός του, το όνομά του. Ο δικηγόρος του γνωστού παραγωγού είχε αποκαλύψει, επί της ουσίας, την υπερασπιστική γραμμή του πελάτη του, λέγοντας πως είναι αθώος και ότι αυτό θα αποδειχθεί πολύ σύντομα.

Είχε ζητήσει, ωστόσο, αναβολή της δίκης, προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του, ώστε να εξετάσει όλα τα στοιχεία στο κατηγορητήριο, το οποίο, όπως είχε υποστηρίξει, του αποδόθηκε μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, μετά την εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης.

Ο γνωστός παραγωγός ερευνάται για σεξουαλικά αδικήματα τόσο από τις αρχές του Λος Άντζελες, όσο και από εκείνες του Λονδίνου, αλλά και τις ομοσπονδιακές αμερικανικές αρχές.

Ο δικηγόρος του, Μπεν Μπράφμαν, υπενθύμισε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι θεωρούνται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, καθώς ανησυχεί ότι οι αλλεπάλληλες καταγγελίες σε βάρος του πελάτη του που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα μπορεί να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

Η ταυτότητα της γυναίκας που κατηγορεί τον Γουάινσταϊν για βιασμό δεν έχει αποκαλυφθεί. Ο Μπράφμαν υποστηρίζει ότι διατηρούσε συναινετική σχέση επί 10 χρόνια με τον παραγωγό, αλλά η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η γυναίκα που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση είναι η Λούσια Έβανς, σήμερα σύμβουλος μάρκετινγκ και την εποχή εκείνη επίδοξη ηθοποιός. Υποστηρίζει ότι ο Γουάινσταϊν την υποχρέωσε να του κάνει πεολειχία μέσα στα γραφεία της εταιρείας Miramax, με αντάλλαγμα μια θέση μοντέλου στο ριάλιτι Project Runway.

Η προετοιμασία της δίκης του εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μήνες, ενώ ο συνήγορός του θα επιχειρήσει να εμποδίσει άλλες γυναίκες, που υποστηρίζουν ότι ήταν θύματά του, να καταθέσουν. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο παραγωγός να δηλώσει τελικά "ένοχος" για να διαπραγματευτεί μειωμένη ποινή, εφόσον οι δικηγόροι του θεωρήσουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν την υπόθεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης