Νετανιάχου: Το Ιράν λέει ψέματα ότι δεν είχε πυρηνικά - Αποτελεί παγκόσμια απειλή

Νετανιάχου: Το Ιράν λέει ψέματα ότι δεν είχε πυρηνικά - Αποτελεί παγκόσμια απειλή

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, μιλώντας από το υπουργείο Άμυνας στα αγγλικά, τόνισε ότι διαθέτει 55.000 αρχεία που αποδεικνύουν ότι η Τεχεράνη ουδέποτε διέκοψε το πυρηνικό της πρόγραμμα - Σε κατάσταση συναγερμού για χτύπημα από το Ιράν ο στρατός

benia
Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ιράν, το οποίο χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τον κόσμο», εξαπέλυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια εκτενούς παρουσίασης από αίθουσα του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, «αποδεικτικών στοιχείων» για το πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικών όπλων που «εξακολουθεί να εφαρμόζει» η Τεχεράνη.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας στα αγγλικά, έδειξε εικόνες από πυρηνικούς αντιδραστήρες και σιλό και συνεντεύξεις από επιτελείς του Ιράν. Δήλωσε ότι «το Ιράν είπε ψέματα σε όλον τον κόσμο ότι δεν είχε ποτέ πυρηνικά όπλα» και τόνισε ότι έχει στη διάθεσή του 55.000 αρχεία, τα οποία αποδεικνύουν την επικίνδυνη δράση της Τεχεράνης.



Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, με φόντο μία γιγαντοοθόνη που έγραφε «το Ιράν ψεύδεται», τόνισε ότι τη Τεχεράνη ουδέποτε διέκοψε το πρόγραμμά της, παρ' ότι οι διεθνείς δυνάμεις υπέγραψαν τη συμφωνία για την άρση του εμπάργκο και του πολυετούς αποκλεισμού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισραηλινή ηγεσία έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ενισχύοντας τη φρουρά στα σύνορα με τη Συρία και το Λίβανο, καθώς δεν αποκλείεται στρατιωτικό χτύπημα από κλιμάκια του ιρανικού στρατού που έχουν μεταφερθεί στα εδάφη των δύο χωρών.

Κλείσιμο
Πηγές από το Ιράν θεωρούν υπεύθυνους τους Ισραηλινούς για τις νέες επιθέσεις σε βάσεις Ιρανικών δυνάμεων στη Συρία,  κατά τη διάρκεια των οποίων τουλάχιστον 26 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού: 



«Πρώτον, το Ιράν είπε ψέματα λέγοντας ότι δεν είχε ποτέ αναπτύξει πρόγραμμα πυρηνικών όπλων. 100.000 απόρρητα έγγραφα το αποδεικνύουν ότι είχε. Δεύτερον, ακόμα και μετά τη συμφωνία, το Ιράν συνέχισε να προφυλάσσει και να διευρύνει την γνώση του για τα πυρηνικά όπλα για χρήση στο μέλλον» υποστήριξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

«Τρίτον, το Ιράν είπε ξανά ψέματα το 2015 όταν δεν υπήρξε ειλικρινές προς την IAEA (Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας) όπως του ζητείτο από τη συμφωνία για τα πυρηνικά».

«Αφού υπέγραψε τη συμφωνία του 2015, το Ιράν ενέτεινε τις προσπάθειές του να κρύψει τα μυστικά του έγγραφα» τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Το 2017 το Ιράν μετέφερε τα έγγραφά του για τα πυρηνικά όπλα σε μια μυστική τοποθεσία στην Τεχεράνη».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανεφέρθηκε σε ένα απόρρητο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, υπό την κωδική ονομασία "Amad", το οποίο εγκαταλείφθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, το 2003 αλλά η δουλειά στο πεδίο συνεχίστηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης