Ο Μιγκέλ Ντίαζ – Κανέλ εξελέγη νέος πρόεδρος της Κούβας

Ο Μιγκέλ Ντίαζ – Κανέλ εξελέγη νέος πρόεδρος της Κούβας

Τέλος εποχής για την οικογένεια Κάστρο μετά από 59 χρόνια διακυβέρνησης – «Η επανάσταση θα συνεχιστεί» δεσμεύτηκε στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος της Κούβας 

miguel_diaz
Αλλαγή σελίδας για την Κούβα μετά την επικύρωση του διορισμού του Μιγκέλ Ντίαζ- Κανέλ, στη θέση του προέδρου της Κούβας.

Ο διορισμός του, που επικυρώθηκε από την Εθνοσυνέλευση της χώρας δείχνει τέλος στα 59χρόνια της διακυβέρνησης των αδερφών Κάστρο. Μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ διαδέχεται τον Ραούλ Κάστρο στην ηγεσία της χώρας.


Μέχρι στιγμής, ο Ντίαζ-Κανέλ κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου της χώρας. Πάντως, η ανέλιξή του προκάλεσε έκπληξη, καθώς η διεθνής κοινότητα γνωρίζει λίγα γι' αυτόν. Ωστόσο, από την ώρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, η εκλογή του ήταν δεδομένη στο μονοκομματικό σύστημα της Κούβας.


Όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη κουβανική ιντερνετική πύλη Cubadebate, ο Ντίαζ-Κνάνελ ψηφίστηκε από τους βουλευτές για μια ανανεώσιμη πενταετή προεδρική θητεία με 603 ψήφους από τις 604, δηλαδή με ποσοστό 99,83%.

«Η επανάσταση θα συνεχιστεί»


Κλείσιμο
Μετά την εκλογή του, ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ ορκίστηκε στα νέα του καθήκοντα και δεσμεύτηκε ότι «η επανάσταση θα συνεχιστεί».

Ο νέος πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο του προκατόχου του, λέγοντας ότι παραμένει ηγέτης της κουβανικής επανάστασης.

«Η εντολή που δόθηκε από τον λαό σε αυτήν την Εθνοσυνέλευση είναι να συνεχίσει την κουβανική επανάσταση σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή (...) στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του οικονομικού μοντέλου», τόνισε ο Ντίαζ-Κανέλ, στην πρώτη του ομιλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα υπερασπιστεί και θα «τελειοποιήσει» την επανάσταση, σημειώνοντας ότι «θα αλλάξει ό,τι χρειάζεται».

Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στις ΗΠΑ, ο Ντίαζ-Κανέλ ανέφερε ότι η Κούβα είναι έτοιμη για διάλογο «με όσους μας αντιμετωπίζουν ισότιμα», επισημαίνοντας ότι η εξωτερική πολιτική δεν θα αλλάξει και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τις αρχές του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης