Ο Μιγκέλ Ντίαζ – Κανέλ εξελέγη νέος πρόεδρος της Κούβας

miguel_diaz

Τέλος εποχής για την οικογένεια Κάστρο μετά από 59 χρόνια διακυβέρνησης – «Η επανάσταση θα συνεχιστεί» δεσμεύτηκε στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος της Κούβας 

Αλλαγή σελίδας για την Κούβα μετά την επικύρωση του διορισμού του Μιγκέλ Ντίαζ- Κανέλ, στη θέση του προέδρου της Κούβας.

Ο διορισμός του, που επικυρώθηκε από την Εθνοσυνέλευση της χώρας δείχνει τέλος στα 59χρόνια της διακυβέρνησης των αδερφών Κάστρο. Μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ διαδέχεται τον Ραούλ Κάστρο στην ηγεσία της χώρας.


Μέχρι στιγμής, ο Ντίαζ-Κανέλ κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου της χώρας. Πάντως, η ανέλιξή του προκάλεσε έκπληξη, καθώς η διεθνής κοινότητα γνωρίζει λίγα γι' αυτόν. Ωστόσο, από την ώρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, η εκλογή του ήταν δεδομένη στο μονοκομματικό σύστημα της Κούβας.


Όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη κουβανική ιντερνετική πύλη Cubadebate, ο Ντίαζ-Κνάνελ ψηφίστηκε από τους βουλευτές για μια ανανεώσιμη πενταετή προεδρική θητεία με 603 ψήφους από τις 604, δηλαδή με ποσοστό 99,83%.

«Η επανάσταση θα συνεχιστεί»

Μετά την εκλογή του, ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ ορκίστηκε στα νέα του καθήκοντα και δεσμεύτηκε ότι «η επανάσταση θα συνεχιστεί».

Ο νέος πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο του προκατόχου του, λέγοντας ότι παραμένει ηγέτης της κουβανικής επανάστασης.

«Η εντολή που δόθηκε από τον λαό σε αυτήν την Εθνοσυνέλευση είναι να συνεχίσει την κουβανική επανάσταση σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή (...) στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του οικονομικού μοντέλου», τόνισε ο Ντίαζ-Κανέλ, στην πρώτη του ομιλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα υπερασπιστεί και θα «τελειοποιήσει» την επανάσταση, σημειώνοντας ότι «θα αλλάξει ό,τι χρειάζεται».

Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στις ΗΠΑ, ο Ντίαζ-Κανέλ ανέφερε ότι η Κούβα είναι έτοιμη για διάλογο «με όσους μας αντιμετωπίζουν ισότιμα», επισημαίνοντας ότι η εξωτερική πολιτική δεν θα αλλάξει και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τις αρχές του.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Ιάσων

Ακόμη ένας θρίαμβος της Δημοκρατίας. Ο ένας Κάστρο κυβέρνησε μέχρι τον τάφο, ο δεύτερος με το ένα πόδι στον τάφο, διόρισε τον επόμενο δικτάτορα της αρεσκείας του. Τέτοια βλέπουν και οι δικοί μας και τους ανοίγει η όρεξη.

Συντρόφισσα

Σύντροφε, και σε μας η επανάσταση νίκησε. Τώρα προσπαθούμε και εμείς να κάνουμε με δημοκρατικούς τρόπους εκλογές που το αποτέλεσμα να αγγίξει το ποσοστό των 99,99 %. Επειδή οι εκλογές είναι δαπανηρές μπορεί να τις καταργήσουμε κιόλας και επειδή έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα θα τους επιλέξουμε τους συντρόφους μας. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρήσουμε τους εργαζόμενους στην απάνθρωπη παραγωγή του πλούτου, θα κάνουμε ανακατανομή του πλούτου των καπιταλιστών. Ξέρουμε εδώ και 100 από προπαγάνδα.

ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΣΤΑΦΕΡΑΝ ?

ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΣΤΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ....ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ...ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ Ο ΛΑΟΣ ΥΠΟΦΕΡΗ ....ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ π.χ. ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ κλπ κλπ

@

Ουδέποτε η εν λόγω νήσος υπήρξε πλουσία . Ουδέποτε διέθετε αξιόλογες πλουτοπαραγωγικές πηγές . Ο ορυκτός της πλούτος αποτελείται απο λίγο νικέλιο και η αγροτική της παραγωγή περιορίζεται σε καλλιέργειες σακχαροκαλάμου , καπνού , κηπευτικών και φρούτων . Η κτηνοτροφική της παργωγή είναι επίσης περιορισμένη . Επίσης η κλιματική ζώνη που ανήκει προκαλεί προβλήματα απο τακτικούς τυφώνες . Η Κούβα ήταν σε παρελθούσες εποχές νήσος πειρατών , κέντρο εμπορίου σκλάβων απο την Αφρική και ιδιοκτησία Ισπανών αποικιοκρατών οι οποίοι κατείχαν και όλη την τουριστική ζώνη που αναφέρεις . Η Κούβα αποκτά ουσιαστική κρατική υπόσταση απο την επικράτηση των Κάστρο και εντεύθεν οι οποίοι κάθε άλλο παρά καταστροφή της χώρας τους προκάλεσαν . Αντιθέτως και παρά τον ασφυκτικό εμπορικό και οικονομικό αποκλεισμό προερχόμενο απο την υπεδύναμη των ΗΠΑ .....

Οι κάστρο

κατέληξαν να ζουν σαν τον προηγουμενο δικτάκτορα και οι Κουβανοί στην ίδια εξαθλίωση.

πολίτης και όχι οπαδός

ΔΕΝ εξελέγη! ΕΠΙΛΕΓΕΙ από το κόμμα και μόνο! Μη τρελαθούμε, πού βρέθηκαν εκλογές στα κομουνιστικά καθεστώτα;

@

Και όμως εξελέγει με διαδικασία διαδοχικών μυστικών και αδιάβλητων ψηφοφοριών απο την εκλογική βάση (συνδικάτα-λαϊκές συνελεύσεις συλλόγων κάθε γειτονιάς-επαγγελματιών συλλογικών φορέων κλπ ) που κράτησε σχεδόν δυόμισι έτη . Αυτοί που συμμετείχαν στις διαδικασίες είναι πολίτες πραγματικοί . Εμείς είμεθα απλώς καταναλωταί ....δυστυχώς .

ΑΝΤΟΝΙΟ

Δηλαδή απ'ότι μας λες εξελέγη από "συνδικάτα-λαϊκές συνελεύσεις συλλόγων κάθε γειτονιάς-επαγγελματιών συλλογικών φορέων κλπ" δηλαδή από συνδικαλιστές πάσης φύσεως και φυσικά πιστούς στο κόμμα , αλλά εγώ ησύχασα μετά την δήλωση του νέου ισόβιου προέδρου ότι η «η επανάσταση θα συνεχιστεί» για άλλα πενήντα χρόνια φυσικά.

Σκετος

Μιγκέλ Ντίαζ – Κανέλ=3 5 3 4 Ναι μεν Κούβα αλλά χωρίς έκρηξη. 5+3=8=ΠΥΡ ΤΕΣΣΕΡΑ σημαίνει ρυθμιστής. Ουσιαστικά σημαίνει πως αργά και σταθερά όλα αλλάζουν. Το ΤΡΙΑ σημαίνει αδυναμία διαχείρησης εξουσίας. Πιο απλά.Ουδεμία εξουσία επιδιώκουμε. Τελείωσε η έκρηξις και μένουμε εκτός εξουσίας. Το ΠΥΡ θα μας ζήσει και απλά επιβιώνουμε. Εν ολίγοις.Παρατείστε μας να ζήσουμε ήσυχα. O καπιταλισμός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα περισσότερο από τον εαυτό του.

Rabolu V.

Προσοχή ! Φυλλάξου ! Ερχεται ο ερκολούμπας .

888

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΑ.ΟΧΙ???

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης