Βίντεο-σοκ από Σάρλοτ με τον διαδηλωτή που πυροβολήθηκε

Βίντεο-σοκ από Σάρλοτ με τον διαδηλωτή που πυροβολήθηκε

Προσοχή: Σκληρές εικόνες

Βίντεο-σοκ από Σάρλοτ με τον διαδηλωτή που πυροβολήθηκε
Χάος, συμπλοκές και ρίψεις δακρυγόνων συνθέτουν το εκρηκτικό κλίμα στην πόλη Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στο πλαίσιο των σοβαρών επεισοδίων που ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης. 

Μετά την δολοφονία 43χρονου μαύρου από αστυνομικούς εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους και συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν σε ρίψεις δακρυγόνων, ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες πέταξαν μπουκάλια και ξύλα εναντίων τους.

Κλείσιμο
Οι ταραχές στην πόλη συνεχίστηκαν και για δεύτερο βράδυ, την Τετάρτη, οπότε διαδηλωτής δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP), ο οποίος βρισκόταν στον τόπο της διαδήλωσης, δήλωσε ότι είδε έναν άνδρα να πέφτει, προφανώς τραυματισμένος από σφαίρα, και να αιμορραγεί ακατάσχετα.

Δείτε το βίντεο που δείχνει τον διαδηλωτή ξαπλωμένο στο έδαφος (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ): 



Η αστυνομία προσπάθησε να επιβάλλει την τάξη στην πόλη, μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό 43χρονου Αφροαμερικάνου από αστυνομικά πυρά, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.
 
Οι αρχές πάντως υποστηρίζουν ότι το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας εναντίον ανδρός σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον 43χρονο, όταν όπως υποστηρίζουν τον είδαν να κρατάει όπλο.

«Την ώρα του συμβάντος ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι το οποίο και βρήκαμε. Απείλησε τους αστυνομικούς και εξαιτίας αυτού τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν» δήλωσε ο Κέρ Πούτνει, αρχηγός του αστυνομικού τμήματος Σαρλότ- Μεκλεμβούργου

Η οικογένεια του θύματος αρνείται ότι άτυχος άνδρας οπλοφορούσε και ισχυρίζεται ότι είχε κατέβει στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας για να παραλάβει το γιο του από το σχολείο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης