Ομπάμα: Οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ τη Β. Κορέα ως πυρηνική δύναμη

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ τη Β. Κορέα ως πυρηνική δύναμη

«Η δοκιμή αυτή αποτελεί απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της, Νότια Κορέα και Ιαπωνία

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ τη Β. Κορέα ως πυρηνική δύναμη
«Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε στις 9 Σεπτεμβρίου η Βόρεια Κορέα, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη σταθερότητα και την ειρήνη στον πλανήτη». Με τα παραπάνω λόγια ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Πιονγκγιάνγκ ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή η συνέχιση της συγκεκριμένης τακτικής.

«Η Βόρεια Κορέα είναι η μοναδική χώρα που έχει πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή σε αυτόν τον αιώνα. Η σημερινή δοκιμή, η δεύτερη μέσα στο 2016, αποτελεί μέρος ενός μεγάλου σχεδίου, το οποίο αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, Νότια Κορέα και Ιαπωνία. Ως ηγέτης, έχω το χρέος να προστατεύσω τους Αμερικανούς πολίτες και να δρομολογήσω την κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε αυτήν την απειλή.

Κλείσιμο
Θα είμαι ξεκάθαρος. Οι ΗΠΑ δεν αποδέχονται και δεν θα το κάνουν ποτέ, τη Βόρεια Κορέα ως πυρηνική δύναμη. Η σημερινή δοκιμή κατέστησε σαφές ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν υπολογίζει τη γνώμη της διεθνούς κοινότητας και δεν λαμβάνει υπόψιν της τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες συμπεριφοράς και συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο.

Επέστρεψα την Πέμπτη το βράδυ από τη Σύνοδο της G20 στην Κίνα. Όταν ενημερώθηκα από τους συνεργάτες μου, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Park Geun-Hye και τον Γιαπωνέζο ομόλογό μου, Shinzo Abe. Συμφωνήσαμε να εργαστούμε με το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να αποφασίσουμε σε συγκεκριμένα βήματα, τα οποία θα εφαρμόσουμε. Μεταξύ αυτών θα είναι και νέες κυρώσεις, προκειμένου να περιορίσουμε τις επικίνδυνες δράσεις της Βόρειας Κορέας. Αποφασίσαμε δε, πως θα πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα, ώστε να προασπίσουμε την ασφάλεια των λαών μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες λίγους μόλις μήνες πριν την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης