Τουρκία: Συγγενή νεκρού ανθρακωρύχου κλώτσησε ο σύμβουλος του Ερντογάν!

Τουρκία: Συγγενή νεκρού ανθρακωρύχου κλώτσησε ο σύμβουλος του Ερντογάν!

«Προσέβαλε εμένα και τον πρωθυπουργό, τι έπρεπε να κάνω;», δήλωσε προκλητικά ο Yusuf Yerkel, σύμβουλος του Ερντογάν

Τουρκία: Συγγενή νεκρού ανθρακωρύχου κλώτσησε ο σύμβουλος του Ερντογάν!
Ενώ η οργή των διαδηλωτών στην γειτονική Τουρκία έχει φθάσει στο απόγειό της μετά το τραγικό δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στην πόλη Soma, που στοίχισε τη ζωή σε 274 ανθρώπους, το διαδίκτυο κατακλύζεται από τα σχόλια χιλιάδων χρηστών που κατακεραυνώνουν την ενέργεια του συμβούλου του Ερντογάν, Yusuf Yerkel, να κλωτσά έναν από τους διαδηλωτές.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν, Yusuf Yerkel, παραδέχθηκε στην τουρκική εφημερίδα  Hurriyet Daily News, ότι αυτός εικονίζεται στη φωτογραφία να κλωτσά τον διαδηλωτή.

Κλείσιμο
«Προσέβαλε εμένα και τον πρωθυπουργό, τι έπρεπε να κάνω;», ήταν η απίστευτη δικαιολογία που επιστράτευσε κυνικά ο Yerkel επιχειρώντας να δικαιολογήσει την απίστευτη πράξη του.

Όμως, η οργή για την κυβέρνηση Ερντογάν μεγαλώνει, καθώς έγινε γνωστό ότι ο σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού, δεν κλώτσησε απλά έναν διαδηλωτή, αλλά έναν από τους συγγενείς των νεκρών ανθρακωρύχων!

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη το πρωί η επιχείρηση διάσωσης σταμάτησε για λίγο προκειμένου να «καθαρίσει» η ατμόσφαιρα του ορυχείου από τη συγκέντρωση φυσικού αερίου και οι Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι έχουν βγάλει από το ορυχείο 363 ζώντες ανθρακωρύχους, ενώ μέσα στο ορυχείο την στιγμή της έκρηξης υπήρχαν 787 εργαζόμενοι.

Ο υπουργός ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι οι προσπάθειες διάσωσης επικεντρώνονται τώρα σε δύο σημεία στο εσωτερικό του ορυχείου, όπου μια πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη εμποδίζει τα συνεργεία διάσωσης να επιχειρήσουν.

Όλα όσα συνέβησαν στη Σόμα αλλά κυρίως οι δηλώσεις Ερντογάν πυροδότησαν αντιδράσεις και σήμερα στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας με την αστυνομία να απαντά με χρήση δακρυγόνων και νερού κατά των διαδηλωτών. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Και το κλίμα για την κυβέρνηση γίνεται ολοένα και βαρύτερο καθώς οι νεκροί πλέον ανέρχονται σε 282 μετά την ανάσυρση νέων πτωμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης