Φωτογραφία - σοκ: Οργή για τον σύμβουλο του Ερντογάν που χτυπά διαδηλωτή

Φωτογραφία - σοκ: Οργή για τον σύμβουλο του Ερντογάν που χτυπά διαδηλωτή

Εκατοντάδες πολίτες αναδημοσίευσαν τη φωτογραφία στο twitter - «Σιγή ιχθύος» κρατά ο Yusuf Yerkel, ο οποίος δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί για το περιστατικό - «Ερευνάται εάν όντως ήταν εκείνος που χτύπησε με μένος τον διαδηλωτή», αναφέρουν τα περισσότερα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα 

Φωτογραφία - σοκ: Οργή για τον σύμβουλο του Ερντογάν που χτυπά διαδηλωτή
Το τραγικό δυστύχημα στο ορυχείο που άφησε πίσω του 274 νεκρούς έβαλε και πάλι «φωτιά» στην Τουρκία... Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν χθες το «παρών» στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, ζητώντας την παραίτηση του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι.

Διαδηλωτές επιτέθηκαν με κλωτσιές στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε και έσπασαν τα παράθυρα τριών οχημάτων της πρωθυπουργικής αυτοκινητοπομπής.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Εσωτερικών άνοιξε την πόρτα για να διαφύγει, ενώ το πλήθος κυνηγούσε το κονβόι, μετέδιδαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Κάτοικοι εκσφενδόνιζαν πέτρες και ξήλωσαν την πινακίδα από το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο φωνάζοντας «δολοφόνε» και «κλέφτη».


Başbakanlık Müşaviri Soma'da Madenci Yakınını... από haberler

Η εικόνα ωστόσο που σοκάρει και κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου είναι εκείνη που απαθανατίζει έναν άντρα, πιθανότατα τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Yusuf Yerkel, να χτυπά με δυνατές κλωτσιές έναν διαδηλωτή.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, εκατοντάδες πολίτες αναδημοσίευσαν τη φωτογραφία και κατέκλυσαν το twitter με σχετικά ερωτήματα, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους και ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν όντως ο άνθρωπος που χτυπά με μένος τον διαδηλωτή είναι ο σύμβουλος του Ερντογάν,Yusuf Yerkel.

Τα περισσότερα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα αναρωτιούνται γιατί ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κρατά σιγή ιχθύος για το περιστατικό και δεν τοποθετείται.




Εκατοντάδες φοιτητές είχαν βγει νωρίτερα στους δρόμους της Άγκυρας διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, την οποία θεωρούν υπαίτια για το δυστύχημα στο ορυχείο λόγω έλλειψης βασικών προδιαγραφών ασφαλείας.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για τους διαλύσει, και οι διαδηλωτές απάντησαν ρίχνοντας πέτρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης