Τραγωδία χωρίς τέλος: Στους 282 οι νεκροί στην Τουρκία

Τραγωδία χωρίς τέλος: Στους 282 οι νεκροί στην Τουρκία

Είναι η χειρότερη σε ανθρακωρυχείο στην ιστορία της χώρας - Η οργή έχει ξεχειλίσει - Μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν

Παράταση όλων των πιστοποιητικών του Ελληνικού Νηογνώμονα
Τραγωδία χωρίς τέλος: Στους 282 οι νεκροί στην Τουρκία
Δεν έχει τέλος η τραγωδία με την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στη Σόμα στην επαρχία Μανίσα της Τουρκίας που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης και έχει αφήσει πίσω της εκατοντάδες νεκρούς. Βάσει νεώτερου απολογισμού τα θύματα ανέρχονται στα 282(νέα πτώματα ανασύρθηκαν στη διάρκεια της νύκτας), ενώ δεκάδες ανθρακωρύχοι παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένοι, με τις πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί να είναι μηδαμινές.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η τραγωδία στην Σόμα είναι η χειρότερη που έχει συμβεί ποτέ σε ανθρακωρυχείο της Τουρκίας. 

Κλείσιμο
Βουλευτής της αντιπολίτευσης από την επαρχία όπου συνέβη το δυστύχημα, δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι οι νεκροί υπολογίζεται πως θα φτάσουν τους 350. Τη στιγμή της έκρηξης στο ορυχείο βρίσκονταν συνολικά 787 εργαζόμενοι.  

Την ίδια ώρα, στον τόπο της τραγωδίας, έχουν ήδη ξεκινήσει οι δραματικές προετοιμασίες για την ταφή των εκατοντάδων θυμάτων, ενώ η διαδικασία της αναγνώρισης των νεκρών εργατών έγινε επίσης υπό δραματικές συνθήκες: Οι συγγενείς καλούνταν να αναγνωρίσουν τους δικούς τους ανθρώπους από φωτογραφίες νεκρών σε οθόνες υπολογιστή...

Το σημείο που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους οι άτυχοι ανθρακωρύχοι επισκέφθηκε την Τετάρτη και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που χαρακτήρισε την τραγωδία με τη φράση «αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. 

Έπειτα από αυτές τις δηλώσεις, διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον Τούρκο πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσαν σε παραίτηση, ενώ οργισμένο πλήθος περικύκλωσε το όχημα στο οποίο επέβαινε, φωνάζοντας «δολοφόνε» και «κλέφτη». 

Την ίδια ώρα η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη, αλλά και άλλες πόλεις, πλημμύρισαν από διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας και της κυβέρνησης. Το πλήθος τους κατηγορεί ότι για να μειώσουν το κόστος λειτουργίας και να αυξήσουν τα κέρδη τους είχαν εκμηδενίσει τα μέτρα ασφαλείας στο ανθρακωρυχείο, ενώ υπάρχουν καταγγελίες πως μεταξύ των νεκρών είναι και ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως στο ορυχείο απασχολούνταν και ανήλικοι. 

Για ακόμη μία φορά, τον γύρο του κόσμου έκαναν εικόνες που δείχνουν την Τουρκία να φλέγεται και δυνάμεις καταστολής να χρησιμοποιούν όποιο μέσο διαθέτουν, για να διαλύσουν τα πλήθη. Το δυστύχημα με το ανθρακωρυχείο φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Τούρκους, οι οποίοι εδώ και μήνες ξεχύνονται στους δρόμους με μόνο αίτημα την άμεση παραίτηση Ερντογάν...



















































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης