«Όπλα του σαουδαραβικού στρατού» στα χέρια Σύρων ανταρτών

«Όπλα του σαουδαραβικού στρατού» στα χέρια Σύρων ανταρτών

Σύμφωνα με έρευνα των ανταποκριτών του βρετανικού BBC στη Συρία, όπλα τα οποία προορίζονταν για τον στρατό της Σαουδικής Αραβίας κατέληξαν στα χέρια Σύρων ανταρτών...

Νέο τεστ αίματος για τη διάγνωση της νόσου Alzheimer
«Όπλα του σαουδαραβικού στρατού» στα χέρια Σύρων ανταρτών
Σύμφωνα με έρευνα των ανταποκριτών του βρετανικού BBC στη Συρία, όπλα τα οποία προορίζονταν για τον στρατό της Σαουδικής Αραβίας κατέληξαν στα χέρια Σύρων ανταρτών.

Στο Χαλέπι, σε βάση την οποία χρησιμοποιούν ως ορμητήριό τους οι αντάρτες, εντοπίστηκαν τρεις συσκευασίες γεμάτες με στρατιωτικό οπλισμό, προερχόμενες από ανάλογο κατασκευαστή και με «διεύθυνση» παραλήπτη, τη Σαουδική Αραβία.

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει πως δεν έχει πληροφόρηση για τον τρόπο με τον οποίο έφτασε ο οπλισμός στους αντάρτες, δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να πάρουν πλάνα των όπλων και, τέλος, η ίδια η Σαουδική Αραβία αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Την ίδια ώρα και ενώ η ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία κορυφώνεται, η πρώτη ζητά «διεθνή επέμβαση», ύστερα και από την έκτη μέρα ανταλλαγής πυρών, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, στα οποία και αναφέρθηκε, αποκαλώντας το «χείριστο σενάριο», ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης