Συρία: Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Χομς

Συρία: Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Χομς

Συνολικά, τουλάχιστον 170 άνθρωποι-74 πολίτες, 48 στρατιώτες και 48 αντάρτες-σκοτώθηκαν χθες σ΄ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων....

Συρία: Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Χομς
Πολεμικά αεροσκάφη και άρματα μάχης του συριακού καθεστώτος βομβάρδισαν ανηλεώς σήμερα το πρωί συνοικία της πόλης Χομς στην κεντρική Συρία, ενώ συγκρούσεις διεξάγονται ανάμεσα σε στρατιώτες και αντάρτες σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως στην επαρχία της Ράκα, 50 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ενισχύσεις του στρατού έχουν περικυκλώσει τη συνοικία Χαλντίγε της Χομς, η οποία γνώρισε σήμερα το σφοδρότερο βομβαρδισμό των τελευταίων πέντε μηνών. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η συνοικία αυτή βομβαρδίστηκε για πρώτη φορά από αεροσκάφος.

Η Χομς, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, σε πολλές συνοικίες της οποίας παραμένουν ακόμα οχυρωμένοι αντάρτες, αποτελεί θέατρο σφοδρών συγκρούσεων και στόχο βομβαρδισμών εδώ και πολλούς μήνες.
Κλείσιμο

Στην επαρχία της Ράκα, στη βόρεια Συρία, μάχες διεξάγονται στην περιοχή Μααντάν, ενώ οι δυνάμεις του καθεστώτος πραγματοποιούν συλλήψεις στην ίδια την πόλη Ράκα.

Η επαρχία αυτή βρίσκεται 50 χιλιόμετρα από τις πόλεις Ταλ-αλ-Αμπιάντ και Ρασμ αλ-Γάζαλ όπου τουρκικά στρατεύματα βομβάρδισαν χθες στόχους σε αντίποινα για την πτώση όλμου στο τουρκικό χωριό Ακτσάκαλε, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Ταλ αλ-Αμπιάντ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμπί Αμπντέλ Ραχμάν, η κατάσταση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας είναι σήμερα ήρεμη.

Ο στρατός συνέχισε εξάλλου σήμερα το βομβαρδισμό στις επαρχίες Ντεράα, Ιντλίμπ και επίσης στις επαρχίες της Δαμασκού και του Χαλεπιού.

Συνολικά, τουλάχιστον 170 άνθρωποι-74 πολίτες, 48 στρατιώτες και 48 αντάρτες-σκοτώθηκαν χθες σ΄ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης