Η Συρία ζήτησε συγγνώμη από την Τουρκία

Η Συρία ζήτησε συγγνώμη από την Τουρκία

Αφού η Τουρκία έλαβε το πράσινο «φως» για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα, οι Σύροι δεσμεύτηκαν ότι δεν θα επαναληφθεί ένα τέτοιο συμβάν

Η Συρία ζήτησε συγγνώμη από την Τουρκία
Η Συρία ζήτησε συγγνώμη μέσω του ΟΗΕ στην Τουρκία για τη ρίψη ενός όλμου στο τουρκικό έδαφος, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους πέντε Τούρκοι άμαχοι και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επαναληφθεί ένα τέτοιο συμβάν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι.
 
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, έπειτα από την έγκριση από το τουρκικό κοινοβούλιο του αιτήματος της κυβέρνησης να επιτραπεί στον τουρκικό στρατό να πραγματοποιήσει "αν είναι απαραίτητο" επιχειρήσεις στη Συρία, ο Αταλάι είπε πως η συριακή πλευρά παραδέχτηκε αυτό που έκανε και ζήτησε συγγνώμη.

«Αυτοί (οι Σύροι αξιωματούχοι) διαβεβαιώνουν ότι δεν θα επαναληφθεί ένα τέτοιο συμβάν. Αυτό είναι καλό. Ο ΟΗΕ μεσολάβησε και μίλησε στη Συρία κατά τη διάρκεια της νύχτας», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Πάντως, ο Αταλάι διευκρίνισε ότι το πράσινο φως του κοινοβουλίου για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο συριακό έδαφος δεν συνιστά μια εντολή προς την κυβέρνηση να κάνει πόλεμο με την Συρία και σημείωσε ότι η απόφαση αυτή έχει «αποτρεπτική» ισχύ.
 
«Η πρόταση αυτή δεν αποτελεί μια πρόταση για πόλεμο, αλλά έχει αποτρεπτική ισχύ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κλείσιμο

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης