"Πλήγμα" στο προπύργιο των ανταρτών από τον Άσαντ

"Πλήγμα" στο προπύργιο των ανταρτών από τον Άσαντ

«Για πρώτη φορά εδώ και μήνες ο στρατός του Άσαντ μπήκε σε αυτές τις περιοχές στην Χαλιντίγια», είπε ένας μαχητής στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters μέσω μιας σύνδεσης στο Skype....

Συμμορία επτά ατόμων εισέβαλε σε εστιατόριο στο Κεφαλάρι
"Πλήγμα" στο προπύργιο των ανταρτών από τον Άσαντ
Οι συριακές τακτικές δυνάμεις προέλασαν για πρώτη φορά εδώ και μήνες στη συνοικία Χαλιντίγια στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, είπαν αντάρτες σε αυτήν.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες μάχονται με τους αντάρτες που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εδώ και τέσσερις ημέρες βομβαρδίζουν 12 συνοικίες στην πολιορκημένη πόλη.
Κλείσιμο

«Για πρώτη φορά εδώ και μήνες ο στρατός του Άσαντ μπήκε σε αυτές τις περιοχές στην Χαλιντίγια», είπε ένας μαχητής στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters μέσω μιας σύνδεσης στο Skype. «Έχουν καταλάβει κτίρια στα οποία βρισκόμασταν και από τα οποία αναγκαστήκαμε να απομακρυνθούμε».

Ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει μια επιδρομή «χωρίς προηγούμενο», για να εξαλείψει τα οχυρά των ανταρτών στην Χομς και να ανακτήσει την πόλη Κουσέιρ, ανέφερε μια πηγή των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Χομς, ως πρόσφατα άτυπη πρωτεύουσα της βιομηχανίας στη Συρία, είχε ονομαστεί από κάποιους εξεγερμένους «πρωτεύουσα της επανάστασης», αφού ήταν μια από τις πρώτες πόλεις όπου η αμφισβήτηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν τόσο έντονη.

Η Χομς και η Κουσέιρ απέχουν περίπου 30 χλμ., και η επαρχία Χομς είναι η μεγαλύτερη και πιο στρατηγικής σημασίας ίσως σε ολόκληρη τη χώρα. Με σύνορα με το Λίβανο και το Ιράκ, όχι μακριά από την Δαμασκό και κοντά στο Λίβανο, αποτελούσε στα πρώτα στάδια της εξέγερσης σημείο διέλευσης όπλων και μεταφοράς τραυματιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης