32.000 νεκρούς μετράνε στη Συρία

32.000 νεκρούς μετράνε στη Συρία

Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει τα 141 άτομα που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του OSDH

Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε κέντρο εκπαίδευσης στρατιωτών στην Ινδία
32.000 νεκρούς μετράνε στη Συρία
Οι βίαιες συγκρούσεις σε όλη τη Συρία έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 32.000 νεκρούς, στην συντριπτική τους πλειοψηφία αμάχους, από τις αρχές, στα μέσα Μαρτίου του 2011, της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH ).

Απόδειξη της αυξανόμενης βίας, είναι το ότι περίπου 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και μόνο, διευκρινίζει η οργάνωση αυτή που εδρεύει στη Βρετανία, και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών, δικηγόρων και γιατρών στην περιοχή αυτή.

«Τουλάχιστον 22.980 άμαχοι, 7.884 στρατιώτες και 1.215 λιποτάκτες σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια στη Συρία» από τα μέσα Μαρτίου του 2011 και έως τις 7 Οκτωβρίου του 2012, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του OSDH, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει τα 141 άτομα που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του OSDH.

Η πλέον αιματηρή ημέρα από την έναρξη της σύγκρουσης ήταν η Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, όταν 306 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Ο Αύγουστος ήταν ο πιο θανατηφόρος μήνας, με 5.440 θανάτους, σύμφωνα με την OSDH.
Κλείσιμο

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης