Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Απαγορεύεται στους στρατιωτικούς η χρήση smartphones στις ζώνες επιχειρήσεων

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Απαγορεύεται στους στρατιωτικούς η χρήση smartphones στις ζώνες επιχειρήσεων

Όπως επισημαίνουν πηγές του υπυοργείου θα επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος να κάνει αναρτήσεις που συνιστούν αδίκημα

turkish_army
Από το τουρκικό υπουργείο 'Αμυνας έγινε γνωστό ότι απαγορεύεται στο εξής στο στρατιωτικό προσωπικό που βρίσκεται σε ζώνες στρατιωτικών επιχειρήσεων να κάνει χρήση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και τηλεφώνων με κάμερες. Προβλέπονται επίσης βαριές ποινές στους στρατιωτικούς που κάνουν αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά παράβαση των σχετικών κανονισμών και εντολών.

«Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση έξυπνων τηλεφώνων και τηλεφώνων με κάμερες στις ζώνες επιχειρήσεων», ανέφερε πηγή του τουρκικού υπουργείου 'Αμυνας κατά την εβδομαδιαία τακτική ενημέρωση των αμυντικών συντακτών.

Η ίδια πηγή προσέθεσε ότι θα επιβληθούν σοβαρές κυρώσεις στο προσωπικό που θα εντοπιστεί να ενεργεί κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των διαταγών κάνοντας αναρτήσεις που συνιστούν αδίκημα.

Όπως είπε, «το προσωπικό που θα αναλάβει καθήκοντα στα σύνορα και σε ζώνες επιχειρήσεων έχει αρχίσει να ενημερώνεται πριν από την αποστολή του για τις ανάγκες επικοινωνίας και τις αρνητικές επιπτώσεις των συσκευών, των συστημάτων και των εφαρμογών που θα χρησιμοποιηθούν με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

Κλείσιμο
Μιλώντας χτες σε εκδήλωση για την 97η επέτειο από την ίδρυση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χρήση από κρατικούς αξιωματούχους ξένων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων με τα κινητά τους δημιουργεί αδυναμίες σε επίπεδο πληροφοριών και προανήγγειλε ότι θα υπάρξει πρωτοβουλία για να γίνεται χρήση τουρκικής παραγωγής εφαρμογών.




Ειδήσεις σήμερα:

Αμερικανίδα ξύρισε το κεφάλι της κόρης της και υποκρινόταν για χρόνια ότι έχει καρκίνο: «Μου άρεσε η υποστήριξη»

Θλίψη στο τελευταίο αντίο στη Γεωργία - Τραγική φιγούρα η 13χρονη κόρη της

Τι σημαίνει η αποχή που υπέδειξε ο Μητσοτάκης για τους διαφωνούντες του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης