ΗΠΑ: Όχι, ο Ντε Νίρο δεν «τα έβαλε» με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές στη διάρκεια γυρισμάτων στο Μανχάταν

ΗΠΑ: Όχι, ο Ντε Νίρο δεν «τα έβαλε» με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές στη διάρκεια γυρισμάτων στο Μανχάταν

Το επίμαχο βίντεο προέρχεται από γυρίσματα μιας σειράς του Netflix, όπως αποδεικνύεται από επίσημες φωτογραφικές πηγές

deNiro_israel
Ψευδής είναι η πληροφορία ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξέφρασε την υποστήριξή του στο Ισραήλ όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ομάδα διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας, «Zero Day», τα οποία γίνονταν στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με έρευνα των ellinikahoaxes.gr βίντεο που δείχνει τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να φωνάζει σε πλήθος, με τον ισχυρισμό ότι «τα βάζει» με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές, στην πραγματικότητα καταγράφει μια σκηνή από τα γυρίσματα ενός πολιτικού θρίλερ συνωμοσίας στο οποίο ο Ντε Νίρο πρωταγωνιστεί και απευθύνεται προς το πλήθος των κομπάρσων, ενώ δεν κάνει καμιά αναφορά στη Χαμάς.

Πηγή τους αποτέλεσε η ανάρτηση του χρήστη @IMTIzionism στο Χ (πρώην Twitter), την οποία μεταγενέστερα ο χρήστης διέγραψε. Στην ανάρτηση αναφέρονταν τα εξής: «Είναι τόσο αναζωογονητικό να βλέπεις περισσότερους ανθρώπους να μην αφήνουν το αφήγημα να υπερισχύει απέναντι στην κοινή λογική. Μπράβο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, σ’ ευχαριστώ που στηρίζεις το Ισραήλ!»

Το διακινούμενο βίντεο παρουσιάστηκε ως ένα περιστατικό όπου ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είχε ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης, στο περιθώριο γυρισμάτων της σειράς Zero Day.

Κλείσιμο
Την ερμηνεία αυτή φαίνεται πως ενίσχυσαν οι υπότιτλοι που συνόδευαν το διακινούμενο βίντεο, όπου εντός παρενθέσεων έχουν ενσωματωθεί κάποιες φράσεις, που δίνουν την εντύπωση ότι ο Ντε Νίρο αναφέρεται στη Χαμάς και στα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου. Όπως διαβάζουμε σε δημοσιεύματα:

Σε βίντεο, που αναρτήθηκε στο Twitter, διακρίνεται ο Ντε Νίρο να φωνάζει στο πλήθος για τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου: «Αυτό δεν είναι ταινία. Αυτό είναι αληθινό. Και αν πρόκειται να συνεχίσετε να λέτε ανοησίες, τότε πρέπει να πάτε σπίτι σας. Έχουν πει (η Χαμάς) πως θα το ξανακάνουν (τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου). Και κανείς σας δεν το θέλει αυτό».

Τι ισχύει: το βίντεο προέρχεται από τα γυρίσματα της νέας σειράς του Netflix «Zero Day». Σύμφωνα με το AFP, το βίντεο εντοπίζεται ήδη από τις 27 Απριλίου, χωρίς υπότιτλους, στο TikTok και λίγο αργότερα στις 29 Απριλίου στο Χ.

Στις περιγραφές των πρώτων αυτών αναρτήσεων, οι χρήστες τοποθετούν το βίντεο στο πλαίσιο των γυρισμάτων της νέας σειράς του Netflix Zero Day, ένα πολιτικό θρίλερ συνωμοσίας, στο οποίο ο Ντε Νίρο υποδύεται έναν πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ. Τα γυρίσματα απ’ όπου έχει ληφθεί το βίντεο φαίνεται να πραγματοποιούνται στη Wall Street της Νέας Υόρκης.

Πράγματι, στο αρχείο φωτογραφιών του Getty Images εντοπίζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα της συγκεκριμένης σειράς στις 27 Απριλίου, όπου συναντούμε τα ίδια πρόσωπα που βρίσκονται στο πλευρό του Ντε Νίρο στο επίμαχο βίντεο. Πρόκειται για δύο ηθοποιούς, τον Τζέσι Πλίμονς (Jesse Plemons) και τη Μέλοντι Γκαρσία (Melody Garcia), καθώς και για τη σκηνοθέτιδα της σειράς Λέσλι Λίνκα Γκλάτερ.

Αντίστοιχη επιβεβαίωση δόθηκε και από εκπρόσωπο του Netflix ο οποίος δήλωσε ότι οι εικόνες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια μιας πρόβας για τη σειρά. Διαψεύσεις υπήρξαν και από ηθοποιούς, κομπάρσους που συμμετέχουν στη σειρά και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Οι παραπάνω διευκρινίσεις από συμμετέχοντες στη σειρά και επίσημους εκπροσώπους βεβαιώνουν ότι τα λόγια που εκφωνήθηκαν από τον Ντε Νίρο εντάσσονται στο σενάριο και δεν απευθύνονται σε κάποιο τυχαίο πλήθος συγκεντρωμένων.

Επιπλέον, σύμφωνα με ένα άλλο βίντεο του Splash News, που κατέγραψε μέρος των γυρισμάτων εκείνης της ημέρας, το πλήθος που βρίσκεται πίσω από τα κιγκλιδώματα φαίνεται να εντάσσεται στο πλαίσιο των γυρισμάτων και να αποτελείται πράγματι από κομπάρσους.

Συμπέρασμα: Δεν αληθεύει ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο «τα έβαλε» με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές. Το βίντεο προέρχεται από γυρίσματα μιας σειράς του Netflix, όπως αποδεικνύεται από επίσημες φωτογραφικές πηγές. Τόσο εκπρόσωπος του ηθοποιού, όσο και του Netflix, καθώς και συμμετέχοντες στη σειρά, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για μονόλογο του ηθοποιού ενταγμένου στο σενάριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης