Τουρκία: Με αναφορές στις «καλές σχέσεις με την Ελλάδα», αλλά και στην «Γαλάζια Πατρίδα» το μήνυμα του υπουργού Άμυνας

Τουρκία: Με αναφορές στις «καλές σχέσεις με την Ελλάδα», αλλά και στην «Γαλάζια Πατρίδα» το μήνυμα του υπουργού Άμυνας

«Καταβάλλουμε προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων μας... δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα εθνικά μας δικαιώματα και συμφέροντα», είπε ο Γιασάρ Γκιουλέρ 

yasar_guler
Στο καλό επίπεδο που βρίσκονται την τρέχουσα περίοδο οι σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα, αναφέρθηκε από τη μια στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, ωστόσο την ίδια στιγμή δεν παρέλειψε τις αναφορές περί «συμφερόντων στη Γαλάζια και Εναέρια Πατρίδα».

«Εκτός από τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη «Γαλάζια» και «Εναέρια» Πατρίδα μας προστατεύονται χωρις καμια υποχώρηση» είπε αρχικά ο Γκιουλέρ και συνέχισε: «Προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας με την Ελλάδα, με την οποία την τελευταία περίοδο βιώνουμε θετικές σχέσεις, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το συμμαχικό πνεύμα. Καθώς καταβάλλουμε προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων μας, δηλώνουμε πάντοτε ότι δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα εθνικά μας δικαιώματα και συμφέροντα».

«Στην Κύπρο επίσης, η οποία αποτελεί εθνικό μας θέμα, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και να κάνουμε οτιδηποτε περνάει από το χέρι μας για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία του Νησιού σύμφωνα με τις Συνθήκες Εγγυήσεων και Συμμαχίας» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός.


Ειδήσεις σήμερα:

Ελάτε σκότωσα τον πατέρα μου - Οικογενειακή τραγωδία στο Περιστέρι με θύμα 62χρονο

Το σχέδιο για την «θωράκιση» της διώρυγας της Κορίνθου - Ο χάρτης 20 παρεμβάσεων του Λέκκα και τα 7 σημεία «κλειδιά»


Βρέθηκε μετά από 12 μέρες η μια από τις δύο 16χρονες που είχαν εξαφανιστεί από το Παγκράτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης