Στη Νέα Υόρκη θα επαναληφθεί η δίκη του Γουάινστιν μετά την ανατροπή της απόφασης

Στη Νέα Υόρκη θα επαναληφθεί η δίκη του Γουάινστιν μετά την ανατροπή της απόφασης

Εμφανίστηκε στον εισαγγελέα πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο – Ο δικηγόρος του λέει ότι ο πρώην παραγωγός έχει προβλήματα υγείας

weinstein_20240501
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θα δικαστεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε την Τετάρτη το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, μια εβδομάδα μετά την ανατροπή της καταδίκης του για βιασμό το 2020 από το ανώτατο δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Το απόγευμα της Τετάρτης (1/5), ο Γουάινστιν έφτασε καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο σε δικαστήριο του Μανχάταν, αναφέρει ο Guardian, στην πρώτη του εμφάνιση μετά την απόφαση του εφετείου την περασμένη εβδομάδα.

Ο 72χρονος πρώην κινηματογραφικός μεγαλοπαραγωγός νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Ο δικηγόρος του λέει ότι ο Γουάινστιν έχει καρδιολογικά προβλήματα και διαβήτη και ότι υποβαλλόταν σε εξετάσεις. Όπως εξήγησε, θα έλεγε στον δικαστή ότι η δίκη θα γίνει από τον Σεπτέμβριο.

Νομικοί εμπειρογνώμονες η νέα δίκη δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση νομικά, καθώς θα εξαρτηθεί από το αν οι γυναίκες που τον κατηγορούν είναι πρόθυμες να καταθέσουν ξανά.

Κλείσιμο
Ο Γουάινστιν καταδικάστηκε στο Λος Άντζελες το 2022 για έναν άλλο βιασμό και εξακολουθεί να είναι καταδικασμένος σε άλλα 16 χρόνια φυλάκισης στην Καλιφόρνια.

Την περασμένη εβδομάδα, το Εφετείο της Νέας Υόρκης με ψήφους 4-3 ακύρωσε την καταδίκη του , διαγράφοντας την ποινή φυλάκισης 23 ετών, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο δικαστής της δίκης επέτρεψε στους ενόρκους να δουν και να ακούσουν πάρα πολλά στοιχεία που δεν σχετίζονταν άμεσα με αυτό για το οποίο κατηγορήθηκε.



Ειδήσεις σήμερα:

Η Ντέμι Μουρ προετοιμάζεται για το αντίο στον Μπρους Γουίλις

Νύχτα επεισοδίων και στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια - Αστυνομική έφοδος στο Κολούμπια για να διαλυθεί κατάληψη


«Δεν θα συγχωρέσω ποτέ τον εαυτό μου»: Ραγίζει καρδιές ο Ιρακινός πατέρας που έχασε την 7χρονη κορούλα του στη Μάγχη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης