Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Παρίσι απαντά στον Νετανιάχου - «Ο Μακρόν δεν έχει αλλάξει θέση στη δράση κατά της Χαμάς»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Παρίσι απαντά στον Νετανιάχου - «Ο Μακρόν δεν έχει αλλάξει θέση στη δράση κατά της Χαμάς»

Ο Γάλλος πρόεδρος πιστεύει, ωστόσο, ότι το Ισραήλ μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει τη βλάβη των αμάχων Παλαιστινίων στη Γάζα

macron
Tην κριτική που άσκησε ο Νετανιάχου στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ του Σαββάτου απέρριψε πολιτικός αξιωματούχος της γαλλικής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι ο Μακρόν «δεν έχει αλλάξει τη θέση του» όσον αφορά την ισραηλινή δράση κατά της Χαμάς, ωστόσο πιστεύει ότι το Ισραήλ μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει τη βλάβη των αμάχων Παλαιστινίων στη Γάζα.

Ο Γάλλος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προωθηθεί μια ανθρωπιστική εκεχειρία και στη συνέχεια κατάπαυση του πυρός, ώστε να επιτραπεί η μεταφορά βοήθειας στους πολίτες της Γάζας, ταυτόχρονα με την απελευθέρωση των απαχθέντων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο BBC, ο Μακρόν δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να νομιμοποιούνται οι βομβαρδισμοί αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας. Παρακαλούμε το Ισραήλ να το σταματήσει αυτό» και πρόσθεσε ότι πρέπει να αποφεύγεται ιδιαίτερα η βλάβη γυναικών και παιδιών.

Ο Νετανιάχου απάντησε στα σχόλια αυτά, σε κοινή εμφάνιση με τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και τον υπουργό Μπένι Γκαντζ, λέγοντας ότι ο Μακρόν «έκανε ένα σοβαρό λάθος» και πρόσθεσε ότι «δεν χρειαζόμαστε αυτά τα ηθικά κηρύγματα».

Κλείσιμο
Ο Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε, απαντώντας στα σχόλια του Νετανιάχου, ότι ο Μακρόν παρέμεινε σταθερός στην υποστήριξή του προς το Ισραήλ από την πρώτη ημέρα των μαχών και ζήτησε πολλές φορές την άμεση απελευθέρωση όλων των απαχθέντων από τη Χαμάς. Ακόμη, πρόσθεσε ότι με δεδομένο πως 40 Γάλλοι πολίτες σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς και οκτώ απήχθησαν από την οργάνωση ή δηλώθηκαν ως αγνοούμενοι, «η Γαλλία συμμερίζεται τη θλίψη και τον πόνο του Ισραήλ». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μακρόν παρουσίασε μάλιστα στην ίδια συνέντευξη με το BBC ένα αίτημα για την άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων, αλλά το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο επέλεξε να μην συμπεριλάβει τη φράση αυτή στην εκδοχή που τελικά μεταδόθηκε.


Ειδήσεις σήμερα:

Η πολιτική πουμαρό, τα τοπικά νομίσματα, ο Μπέπε Γκρίλο και τα γιουχαΐσματα στην ομιλία Κασσελάκη - Σε 4 βίντεο

Ισλανδία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σεισμοί, φόβοι για έκρηξη ηφαιστείου

40ος Μαραθώνιος: 20.000 κόσμου έτρεξε στα 10 χλμ - Σταμούλης και Μαρινάκου οι νικητές, δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης