40ος Μαραθώνιος: 20.000 κόσμου έτρεξε στα 10 χλμ - Σταμούλης και Μαρινάκου οι νικητές, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

40ος Μαραθώνιος: 20.000 κόσμου έτρεξε στα 10 χλμ - Σταμούλης και Μαρινάκου οι νικητές, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε με πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του στίβου αλλά και απλούς πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να διασκεδάσουν μαζί τρέχοντας στους δρόμους της πρωτεύουσας

nikhtes-marathwniou-arthrou-1
Άνοιξε σήμερα η «αυλαία» του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας με την προγραμματισμένη τελετή έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Η αρχή έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (12/11) στις 17.00 με τα 10 χλμ., ενώ λίγο αργότερα (18.30) δόθηκε η εκκίνηση του πρώτου αγώνα που αφορά μόνο στην Πανεπιστημιακή κοινότητα.

Στο 10άρι των ανδρών, ο Νίκος Σταμούλης επικράτησε και «έκοψε» πρώτος την κορδέλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Με χρόνο 31:19 o 21χρονος πρωταθλητής αναδείχθηκε νικητής, όσο ο Γιώργος Σταμούλης (AΟ Παλαιού Φαλήρου) τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 31:34 ενώ ο Τσέχος Γιάνις Μάτς τερμάτισε τρίτος με 33:41.

Νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Γιώργος Σταμούλης και ακολούθησε ο Μανώλης Πουρίκας (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) με 32.06 και στην τρίτη ο Αλέξανδρος Σούκουλης (Παναξιακός) 32.23.

Δείτε βίντεο από τον τερματισμό του Νίκου Σταμούλη:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)


«Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μία από τις πιο ωραίες διοργανώσεις στη χώρα, ο κόσμος μας εμψύχωνε στον δρόμο και μας βοήθησε σε όλη τη διαδρομή. Ο επόμενος στόχος είναι ο ανώμαλος δρόμος την επόμενη εβδομάδα στα Τρίκαλα και για τη συνέχεια της σεζόν έχω στόχο να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ στα 5χλμ. και στα 10χλμ» τόνισε ο Νίκος Σταμούλης.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)


Δείτε φωτογραφίες:
marathwnios-nikhtes-arthrou


termatismoi-marathwniou__2_
termatismoi-marathwniou__3_
termatismoi-marathwniou__4_
termatismoi-marathwniou__5_
termatismoi-marathwniou__1_
Κλείσιμο

Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Χαλκιδέα Αναστασία Μαρινάκου. Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, που επανήλθε από τραυματισμό, διένυσε την απόσταση σε 34:10 και κατάφερε να νικήσει ξανά τον τίτλο στο αγώνισμα, δείχνοντας πως παρά την ταλαιπωρία της από τον τραυματισμό έχει επιστρέψει.

Δείτε βίντεο από τον τερματισμό της:


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)



Η ίδια, μετά τον τερματισμό, μιλώντας στον ΣΕΓΑΣ δήλωσε: «Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που παίρνω τη νίκη στο 10άρι. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Είχα έναν τραυματισμό που τον είχα πραγματικά για έναν χρόνο, καθώς τη μισή χρονιά έτρεχα για τον τραυματισμό και την άλλη μισή έκανα αποκατάσταση γιατί… είχα πάρει το πόδι μου στο χέρι. Είχα φτάσει σε σημείο να νομίζω πως δεν θα ξανατρέξω.


marathonios_4
marathonios_8
marathonios_6
marathonios_1
marathonios_2
marathonios_3


Τώρα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είμαι με δυόμιση μήνες προετοιμασία. Στον ημιμαραθώνιο που έτρεξα πριν από τρεις εβδομάδες, που τον έτρεξα και πρώτη φορά, μου βγήκε πάρα πολλή κούραση και δεν κρύβω ότι είχα ένα άγχο για τον αγώνα και εν ήξερα καθόλου πώς θα μου βγει. Είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά, θέλω πραγματικά να προσπαθήσω να πάω Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι το όνειρό μου αλλά δυστυχώς δεν είμαι τόσο τυχερή. Γενικά είμαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, δεν έχω κάνει ούτε το 50% από όσα μπορώ να κάνω και γι’ αυτό συνεχίζω. Θέλω να κάνω αυτό που μου αξίζει. Εύχομαι να συνεχίσω έτσι, υγιής γιατί έχω κουραστεί να ξεκινάω από το μηδέν, να φτάνω στην κορυφή και μετά ξανα το ίδιο. Αφιερώνω τη νίκη σε έναν άνθρωπου που έφυγε από τη ζωή, τη νίκη μου και όλη την προσπάθεια που έχω κάνει του την αφιερώνω».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις της:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)



Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η 
Ειρήνη Τσουπάκη με χρόνο 34:55, η οποία δήλωσε: «Σήμερα δεν ήμασταν σίγουροι αν θα μπω ή όχι, είναι περίοδος προσαρμογής. Θυμήθηκα το συναίσθημα του να τερματίζεις εδώ μέσα. Θέλαμε να κάνουμε το ξεκίνημα εδώ, είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα και συνεχίζουμε. Ο στόχος παραμένουν τα ατομικά ρεκόρ».

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Κατερίνα Κουτλή με 35:56, η οποία πέρυσι ήταν τέταρτη και φέτος κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και δήλωσε τα εξής σχετικά: «Έκανα την ίδια επίδοση με πέρυσι αλλά ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες, πάθαινα συνεχώς κράμπες από το 5ο χιλιόμετρο και σε κάποια στιγμή σταμάτησα και έπειτα συνέχισα. Η τρίτη θέση για το 10άρι είναι πολύ καλή γιατί εγώ είμαι 800άρα. Έχω ξεκινήσει προετοιμασία, με ένα ρεκόρ κιόλας στα 5χλμ. και περίμενα και σήμερα ένα ρεκόρ αλλά δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένη. Φέτος μπορείτε να με δείτε και στο 3άρι ακόμη. Θα ήθελα να πω και ευχαριστώ σε όλους τους φίλους μου από την adidas runners, στον προπονητή μου, στο ΙΑΣΙΣ και στους γονείς μου».

Η ίδια κατάταξη ισχύει και για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.


Το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε με πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του στίβου αλλά και απλούς πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να διασκεδάσουν μαζί τρέχοντας στους δρόμους της πρωτεύουσας με τον πρώτο τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο να δίνει το μήνυμα της γιορτής.

Δείτε φωτογραφίες:

marathwnios-participants__7_
marathwnios-participants__6_
marathwnios-participants__3_
marathwnios-participants__5_
marathwnios-participants__4_
marathwnios-participants__2_
marathwnios-participants__1_

marathwnios-ekkinhsh__1_
marathwnios-ekkinhsh__2_
marathwnios-ekkinhsh__3_
marathwnios-ekkinhsh__4_

marathonios10
marathwnios-arthrou
marathonios9




Από ΑΠΘ και ΔΠΘ οι νικητές του Πανεπιστημιακού αγώνα δρόμου 10χλμ. ΟΠΑΠ

Φοιτητές από πολλά σημεία της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να τρέξουν τον Πανεπιστημιακό αγώνα δρόμου 10χλμ. ΟΠΑΠ και να καταφέρουν να τερματίσουν μέσα στο Καλλιμάρμαρο.

Στον αγώνα των ανδρών, νικητής ήταν η Χρήστης Βαρέλης με χρόνο 33:18. Ο φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη σχολή ΤΕΦΑΑ, έκοψε πρώτος το νήμα μέσα στο ιστορικό στάδιο και μετά τη νίκη του μιλώντας στον ΣΕΓΑΣ δήλωσε: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, πιο πολύ συμμετείχα για τη θέση. Ήταν ένα καλό προπονητικό τεστ και από εδώ και πέρα συνεχίζουμε για τον ανώμαλο δρόμο. Ξεκινάει η σεζόν σιγά σιγά, έχω μεγάλους στόχους.

6024465
6024515
6024490
6024534



Ο κόσμος ήταν φοβερός, κατέβηκα από τη Θεσσαλονίκη για τον συγκεκριμένο αγώνα καθώς είναι ο σημαντικότερος αγώνας του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι τερματίζουν κι δίνουν τον δικό τους αγώνες. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία μου Saucony που με στηρίζει».

Δεύτερος στον αγώνα ήρθε ο Νίκος Παναγιώτης Λυμπέρης (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος) με 33:25 και τρίτος ο Σταύρος Λαζαρίδης (Εθνικό Μετσόβειο Πανεπιστήμιο) με 33:33.

Στον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών, η μελλοντική… δικηγόρος Κωνσταντίνα Πασπαλιάρη, που είναι φοιτήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα της Νομικής, επικράτησε και αναδείχθηκε νικήτρια. Με χρόνο 39:00 πήρε το χρυσό μετάλλιο και μετά τη νίκη της, δήλωσε μιλώντας στον ΣΕΓΑΣ: «Είμαι ευχαριστημένη! Στην αρχή έφυγα συντηρητικά για να κρατήσω δυνάμεις για το τέλος καθώς ήξερα πως το δεύτερο μισό είναι κατηφορικό και είναι πιο ευνοϊκό. Στο τέλος κατάφερα να περάσω την άλλη κοπέλα, η οποία με βοήθησε πολύ και μου έδινε κίνητρο μέσα στον αγώνα. Η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ όμορφη, ο κόσμος μας ξεσήκωνε και π[πραγματικά δεν κατάλαβα πότε τελείωσε.

Συνεχίζω την άλλη εβδομάδα με το Πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου».

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Κωνσταντίνα Πατεράκη (Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ελλάδος) με 39:03 και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε Αγγελική Τσάπαλη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) με 41:19.



Ειδήσεις σήμερα:

Ραγίζει καρδιές το αντίο της μητέρας του 15χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος στην Ημαθία

The Crown αλά ισπανικά: Τα δάκρυα της ηττημένης Reina Sofia

Μετωπική Κασσελάκη με τους διαφωνούντες: Διαγραφές τώρα ή πάω στα μέλη - Του φώναξαν «αίσχος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης