Η πολιτική πουμαρό, τα τοπικά νομίσματα, ο Μπέπε Γκρίλο και τα γιουχαΐσματα στην ομιλία Κασσελάκη - Σε 4 βίντεο

Η πολιτική πουμαρό, τα τοπικά νομίσματα, ο Μπέπε Γκρίλο και τα γιουχαΐσματα στην ομιλία Κασσελάκη - Σε 4 βίντεο

Οι αντιδράσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην μετωπική επίθεση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

kasselakis-epitroph0arthrou
Σε διαδραστική παράσταση μετατράπηκε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το κοινό αντέδρασε με γιουχαϊσματα σε αρκετά σημεία αλλά και ο ίδιος δεν δίστασε να τους ανταπαντήσει με ειρωνικά καρφιά.

Τα τοπικά νομίσματα και η παραλία του Μαϊάμι

Κασσελάκης:  Τα τοπικά νομίσματα και η παραλία του Μαϊάμι


Κλείσιμο
Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό κατά το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε την συντριπτική ήττα του κόμματος στις εθνικές εκλογές στα μέλη της «ομπρέλας και στον Γιώργο Κατρούγκαλο.



«Να σας πω το λόγο που δεν δώσαμε αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση; Πως να την δώσουμε μεταξύ εναλλακτικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Πως;» είπε ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος στις εναλλακτικές οικονομικές προτάσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της «Ομπρέλας» που αποκαλύφθηκαν προεκλογικά αλλά και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για επαναφορά της δυσβάσταχτης φορολόγησης που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19. «Άλλο η κουλτούρα της Δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το εσωκομματικό ακροατήριο και αναγκάζοντας τον συντονιστή της συζήτησης Παναγιώτη Ρήγα να ζητήσει από τους παραβρισκόμενους σεβασμό στον ομιλητή.

Φαίνεται μάλιστα πως κάποιος από το ακροατήριο σχολίασε την άγνοια του νέου προέδρου για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα και επικαλέστηκε το δημοσίευμα των NYT που λέει για τον Κασσελάκη «Από το Μαϊάμι, σελέμπριτι στην Ελλάδα…». Ανταπαντώντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ναι, έχουμε ομογένεια στο Μαϊάμι και με χαρα θα πάω για να τους κερδίσουμε. Εκτός αν δεν θέλετε την νίκη»




Η πολιτική πουμαρό και ο Πεπε Γκρίλο

Η κεντρική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε σε δριμύ κατηγορώ κατά όσων του ασκούν κριτική. Στο στόχαστρό του μπήκαν – χωρίς να τους κατονομάζει – η Εφη Αχτσίογλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Βούτσης κ.α.

Χαρακτήρισε τα κριτικά κείμενα για την λάθος πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ως «σάλτσες» και «πολιτική του πουμαρό» ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί να ξαναμιλήσει για τα εσωκομματικά.

Κασσελάκης: Η πολιτική πουμαρό και ο Πεπε Γκρίλο 2


Ειδικότερα, αναφερόμενος στα 4 υπο διαγραφή στελέχη είπε

«Ο ένας λέει ότι το κόμμα είναι επιθεώρηση και παραμένει στο κόμμα.

Ο άλλος λέει ότι η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκε στο κόμμα και παραμένει στο κόμμα. Ενας είπε ότι ο νέος πρόεδρος δεν ήρθε, τον έφεραν και είναι Πεπε Γκρίλο και παραμένει στο κόμμα.

Ενας άλλος συνδέει το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο και παραμένει στο κόμμα

Τα πιστεύουν και δεν φεύγουν.

Και το ερώτημα είναι αν αυτό εσείς το επιτρέπετε. Σε οποιοδήποτε αλλο κόμμα αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί σε μερικά λεπτά, σε λίγες ώρες» είπε προκαλώντας για μια ακόμα φορά έντονες αντιδράσεις και γίουχα.

«Η πραγματικότητα είναι. Καμιά φορά η πραγματικότητα πονάει αλλά είναι πραγματικότητα» ανταπάντησε επίσης ο κ. Κασσελάκης

Η εισηγητική ομιλία του Κασσελάκη


Συνεχίζοντας πιο επιθετικά είπε «Τα στελέχη που προσβάλουν εσάς και εμάς που λένε ούφο και φολοουερς τους ψηφοφόρους παραμένουν . Δεν έχουν ανασκευάσει αν και είχαν πολλές ευκαιρίες

Εσείς αυτό το επιτρέπετε , το δέχεστε; Αυτή είναι η βάση του προβλήματος και θέλω λύση τώρα. Ποια η λύση όταν τα όργανα διστάζουν; Συζητήσει επι συζητήσεων. Εχω όλο το χρόνο να περιμένω αλλα δεν είναι προσωπικό μου θέμα . Όταν μετά από καθυστέρηση τα ίδια πρόσωπα βγαίνουν στα κανάλια και τρώνε τις σάρκες του κόμματος. Αντέχει κάτι τέτοιο ο ΣΥΡΙΖΑ;

Κάποιοι έχουν πάρει την απόφασή τους και προαναγγέλλουν κόμμα . Νομίζουν ότι θα πάρουν 3% αλλά τα αριστερόμετρά τους θα καταγράψουν μηδέν.

Οσο εκείνοι θα κάνουν δήθεν αριστερή πολιτική με τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες κι σάλτσες. Η πολιτική του πουμαρό. Η δική μας αριστερή πολιτική θα επαναφέρει το κράτος δικαίου, θα λύσει το στεγαστικό Θα φέρει δικαιώματα για όλους, όλες και όλα»

Ο ηλίθιος λαός η 5η φάλαγγα και το αίσχος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε διάλογο με τους παριστάμενους για το σκοτεινό διαδίκτυο λέγοντας «πάλι στο μυαλό μου είστε; Με τόσο μυαλό στο μυαλό μου θα έπρεπε να είστε 50% στις εκλογές. Νομίζετε ότι ο λαός είναι ηλίθιος; Τους καταδικάζω και δεν έχω καμία ανάγκη από αυτούς τους μηχανισμούς».

Κασσελάκης: Ο ηλίθιος λαός η 5η φάλαγγα και το αίσχος


Όταν, δε, ο κ. Κασσελάκης είπε «κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει 5η φάλαγγα της ΝΔ» υπήρξε έντονη αντίδραση με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να φωνάζουν «αίσχος».


Ειδήσεις σήμερα:

Ραγίζει καρδιές το αντίο της μητέρας του 15χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος στην Ημαθία

The Crown αλά ισπανικά: Τα δάκρυα της ηττημένης Reina Sofia

Μετωπική Κασσελάκη με τους διαφωνούντες: Διαγραφές τώρα ή πάω στα μέλη - Του φώναξαν «αίσχος»








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης